Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

22. 05. 2023. 10:08 5

Kolubara od januara sumnjiva UEFA

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije zaključiće ove nedelje složene slučajeve sumnjivih utakmica Super i Prve lige. Posle iscrpnog predistražnog postupka naziru se odluke u prvom stepenu.

Kolubari, prema informacijama iz fudbalskih krugova, sledi oduzimanje bodova. I to, najverovatnije, šest!

Lazarevački superligaš akter je dva sumnjiva meča – protiv Mladosti GAT (0:1) i Spartak Ždrepčeve krvi (0:3). Disciplinski pravilnik ne ostavlja prostor kalkulacijama u slučaju ponovljene prijave – Kolubara se nalazi pred pretnjom oduzumanja od šest do 15 bodova.

U analizi sastava, kako saznajemo, UEFA je notirala čak devet promena u redovima Kolubare. Navodno, postoje i dokazi da su pojedini fudbaleri lazarevačkog superligaša, direktno ili preko posrednika, učestvovali u klađenju i kojekakvim manipulacijama. Službe evropske kuće fudbala identifikovale su čak i sumnjive pojedince u redovima zeleno-crnih.

Čitav niz sumnjivih radnji dodatno je pojačan vestima sa svetskog tržišta – deo kladionica sklonio je meč protiv Mladosti GAT iz ponude, ostali su pod pritiskom velikog broja uplata, na dan utakmice, pobedu domaćina „plaćali“ minimalno. Na kraju je duel na stadionu „Karađorđe“ završen očekivanim ishodom – pobedom novosadskog tima.

Sličan materijal prati i utakmicu Kolubara – Spartak, s početka maja. Na posebnom skeneru našlo se i nekoliko potencijalno interesantnih prvotimaca domaćeg tima, aktera već ranije obeleženih utakmica.

Lazarevčani imaju i dodatni teret oko vrata – sumnjivu prijateljsku utakmicu iz januara ove godine. Nadležni u UEFA odeljenju za integritet imali su i konkretna saznanja o nesportskim radnjama na meču Gorica – Kolubara (4:0), iz 25. januara. Glas posle ovog meča podigrao je i Mirko Poledica, objavom više nego žalosnih scena iz prvog poluvremena. UEFA skener, kako saznajemo, analizirao je još jedan prijateljski meč lazarevačkog kluba u 2023. godini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati