Fudbal

Direktno.rs

20. 05. 2023. 22:43 6

Stanković i Sampdorija primili PET komada

Fudbaleri Milana vratili su se na pobednički kolosek posle eliminacije od Intera u polufinalu Lige šampiona, budući da su kod kuće deklasirali Sampdoriju, koju sa klupe predvodi Dejan Stanković.

Roso-neri su napunili mrežu tima iz Đenove, budući da su na kraju slavili sa 5:1 u 36. kolu Serije A i sačuvali šanse da se u preostala dva kola plasiraju u Ligu šampiona. Sada na petoj poziciji imaju 64 boda, bod manje od Lacija i dva manje od Intera, ali imaju i meč više od tih timova. Milan se nada i da će drugoplasiranom Juventusu biti vraćena kazna i da će mu se ponovo oduzeti bodovi, jer bi i na taj način mogao do elitnog evropskog takmičenja sledeće sezone.

Sampdorija je već ispala i zakucana je za poslednje 20. mesto sa samo 18 bodova.

Milan je posao na "San Siru" završio u prvom poluvremenu, a u glavnim ulogama bili su Olivije Žiru, Rafael Leao i Brahim Dijaz.

Brzonogi Leao je u devetom minutu dobio pas u prazan prostor od Brahima Dijaza, izašao je sam pred golmana Ravalju i rutinski završio akciju, za 1:0.

Sampdorija, našeg trenera Dejana Stankovića, igrala je otvoreno i "pokazala je zube" u 20. minutu, kada je iskusni Kvaljarela, koji ima 40 godina, postigao efektan pogodak za 1:1.

Samo tri minuta su izdržali Đenovljani da ne gube. Brahim Dijaz je posle "pomoćne igre" iz kornera poslao perfektan centaršut u peterac sa leve strane, a tamo je Olivije Žiru pokazao klasu, sjajno je skočio i glavom poslao loptu u mrežu, za 2:1.

Već u 29. minutu je nezadrživi Leao iznudio penal, koji je u gol pretvorio Žiru, za 3:1.

Nastavio je Milan sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu, a dvostruki asistent Brahim Dijaz je izvrsnu partiju krunisao golom u 63. minutu. Bila je fantastična akcija Milana, a okončali su je Žiru, Krunić, Leao, Tonali i Dijaz, svi iz jednog poteza za 4:1.

Nije to bilo sve od domaćih. U 68. minutu ponovo je na delu bila razigrana trojka. Povukao je Dijaz, pa je Leao poslao loptu u peterac, a tamo se Žiru snašao kako samo on to ume u guranju sa štoperom gostiju Najtinkom, pogodio za 5:1 i upisao svoj prvi het-trik u dresu Milana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati