Fudbal

Milan Zarić

20. 05. 2023. 18:21 0

Kazemiro vodi u LŠ, Liverpulu samo bod

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Bornmut u gostima sa 1:0 u okviru 37. kola Premijer lige, pa su došli na korak do plasmana u Ligu šampiona naredne sezone.

Naime, "crveni đavoli" su ovim trijumfom ostali na četvrtom mestu, koje garantuje igranje u eliti, s tim što su uvećali prednost u odnosu na prvog pratioca Liverpul - "crvenima" sada beže tri boda, ali imaju i meč manje. Kako je Liverpulu ostao samo jedan meč, to znači da će Junajted overiti plasman u LŠ jednim bodom iz preostala dva duela.

Tim sa "Old Traforda" je u tu situaciju došao nakon što je minimalnim rezultatom savladao Bornmut u gostima - 1:0. Gol odluke postigao je jedan od najboljih igrača Junajteda ove sezone - Kazemiro, koji je mrežu "trešnjica" pogodio već u devetom minutu.

Doduše, posao je Mančester junajtedu u finišu sezone olakšao i Liverpul, koji nije uspeo da osvoji sva tri boda na svom terenu. "Crveni" su, naime, odigrali 1:1 kod kuće sa Aston Vilom, pa su sebe doveli u tešku situaciju kada je reč o borbi za Ligu šampiona.

Na kraju, izabranici Jirgena Klopa mogu da budu zadovoljni tim ishodom, jer su gubili dugo, da bi do boda došli golom Roberta Firmina u 89. minutu.

Aston Vila je prethodno povela golom Remzija u 27. minutu, dok je Votkins pet minuta ranije promašio penal. Mogao je Liverpul i znatno ranije da pravna, možda bi tako i sebi povećao šanse za tri boda, no gol Kodija Gakpa poništen je u 55. minutu zbog ofsajda.

Sve u svemu, Liverpul posle ovog remija zauzima petu poziciju sa 66 bodova, dok je Mančester junajted četvrtoplasirani sa tri više, ali i utakmicom manje. Kada je reč o Aston Vili, ona je ostala na sedmom mestu (koje vodi u Ligu konferencija), ima 58 bodova, dok bod manje ima Totenhem, a preti i Brentford.

Nema dileme, čeka nas izuzetno zanimljiv finiš sezone...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati