Fudbal

M. Z.

20. 05. 2023. 17:57 1

Radnički zaustavio Zvezdu i osvojio bod!

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog napravili su iznenađenje u 36. kolu Superlige Srbije, pošto su na svom terenu odigrali sa šampionom Crvenom zvezdom 1:1.

Bolje je ušao Radnički u meč, pa smo u 15. minutu videli odličan centaršut Stefana Čolovića iz slobodnog udarca, a Zorić je pokušao glavom, lopta je otišla malo pored gola.

U 31. minutu zanimljive situacije pred oba gola, dobru šansu je imao Rodić koji je uputio prvi šut u okvir gola, ali je Leković odbranio, da bi u nastavku akcije Radničkog posle centaršuta Čolovića loše reagovao golman Vasiljević i na njegovu sreću, nije bilo domaćih fudbalera koji bi to kaznili.

Najbolja prilika u prvom delu za Zvezdu viđena je u 39. minutu, kada je Mijatović pronašao u kaznenom prostoru Rakonjca, ali se Leković istakao i odbranio udarac.

U nastavku prvu ozbiljniju akciju izvela je Zvezda preko Mituljikića, ali je Mitrović zaista izgledao sjajno u odbrani Radničkog, pa je i to neutralisao. Najbolja prilika u tom delu viđena je u 58. minutu, kada je Aleksandar Katai gađao glavom, ali je još jednom Leković briljantno reagovao.

Zicer je imao Radnički u 63. minutu, posle fantastičnog prodora Čolovića, Milunović je pronašao Vidovića koji veoma slabo šutira sa par metara. Nije prošao ni minut, Radnički je imao novu šansu, i to preko Zorića koji je uspeo da uzme loptu Spajiću, izašao je sam ispred Vasiljevića, ali je šutirao očajno, preko gola.

Dosta se igralo na polovini Crvene zvezde, a gosti su baš teško stizali do kaznenog prostora domaćina. Azarov je imao jedan udarac kada je Leković ponovo dokazao da je možda i junak utakmice, uz štopera Mitrovića.

U 79. minutu nova šansa za Zvezdu kada je Rakonjac uspeo da se izbori za udarac, ali je ponovo Leković dobro odbranio udarac protivnika. I onda majstorija Mirka Ivanića, igrao se 84. minut, dobio je loptu posle kornera, šutirao u gornji desni ugao i pogodio za 0:1!

Samo dva minuta je trebalo domaćima da izjednače rezultat. Odličan prodor Čolovića po desnoj strani, lopta je na kraju došla do Luke Zorića koji ne greši - 1:1! Evandru se piše asistencija, on je uputio glavom povratnu loptu za Zorića, koji je tako, ispostavilo se, postavio konačan rezultat.

RADNIČKI KRAGUJEVAC - CRVENA ZVEZDA 1:1 (0:0)

Stadion: "Čika Dača". Strelci: Zorić u 86. minutu za Radnički Kragujevac, a Ivanić u 84. za Crvenu zvezdu. Sudija: Nikola Đorđević.

RADNIČKI KRAGUJEVAC: Leković - Miličić, Ivanović, Mitrović, Pecelj - M. Vidović, Zorić (od 90+1. U. Vidović) - Čolović, Vidosavljević (od 27. Srnić), Jovanović (od 46. Evandro) - Mulunović (od 74. Maksimović).

CRVENA ZVEZDA: Vasiljević - Spajić (od 66. Eraković), Milunović, Leković (od 46. L. Nikolić) - Mitrović (od 46. Mituljikić), Kangva, Mijailović, Rodić (od 66. Azarov) - Mijatović (od 78. Ivanić), Katai - Rakonjac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati