Fudbal

Direktno.rs

28. 03. 2023. 22:52 0

Pobeda u Turskoj: Hrvati slave Kovačića

Fudbaleri Hrvatske pobedila su na gostovanju selekciju Turske u meču drugog kola kvalifikacija za EURO 2024. sa 2:0. U istoj grupi Vels je savladao Letoniju sa 1:0.

Nakon šokantnog remija u prvom kolu protiv Velsa u Splitu (1:1), kada su gosti sa Ostrva izjednačili u 95. minutu, Hrvatska je propušteno sa "Poljuda" nadoknadila u Turskoj.

Junak meča bio je dvostruki strelac Mateo Kovačić.

Početak utakmice propao je domaćoj selekciji. Predvođeni s klupe nemačkim trenerom Štefanom Kuncom i velikom podrškom sa tribina, turski fudbaleri krenuli su izuzetno ofanzivno.

Prvu ozbiljnu priliku imali su već u petom minutu, Brozović je pogrešio u predaji lopte, a u nastavku akcije Under iskosa šutirao na gol gostiju, ali je Livaković odlično intervenisao. Hrvatski golman sjajno je reagovao i pet minuta kasnije kad je šutirao Artirkoglu.

I kako to obično biva u fudbalu, sledi kazna - u 20. minutu u prvom napadu na gol domaćina Mateo Kovačić je uspešno realizovao akciju Hrvata i doveo ih u vođstvu - 0:1.

Od tog trenutka splasnuo je pritisak Turaka i atmosfera na stadionu. Teren je zbog povrede morao da napusti i kapiten domaće selekcije Hakan Čalhanoglu. Hrvati su kontrolisali situaciju na terenu i u poslednjim trenucima prvog poluvremena Mateo Kovačić je postigao još jedan gol: Modrić je proigrao Pašalića, njegov udarac je golman kratko odbio, natrčao je fudbaler Čelsija i smestio loptu u mrežu - 0:2.

U 58. minutu gosti su mogli i do trećeg pogotka: Modrić je spojio Pašalića sa golom, ali je njegov šut sa samo tri, četiri metara sjajno zaustavio golman Ginok.

U samom finišu meča mogli su Turci bar do utešnog gola, ali je još jednom sjajno intervenisao Livaković i odbranio šut Tosuna. Hrvati su na kraju zasluženo ostvarili prvu pobedu u kvalfikacijama za EURO 2024.

U istoj grupi Vels je u Kardifu dočekao Letoniju i pobedio sa 1:0 golom Kifera Mura u završnici prvog poluvremena. Podršku domaćoj selekciji pružio je sa tribina i Geret Bejl, dojučerašnji kapiten i najbolji igrač, koji je u međuvremenu završio igračku karijeru.

Na tabeli vode Hrvatska i Vels sa po četiri boda, sledi Turska sa tri. U trećem kolu 16. juna Vels dočekuje Jermeniju, a Letonija selekciju Turske. Slobodna je Hrvatska.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati