Fudbal

Milan Zarić

24. 03. 2023. 22:39 4

MORA BOLJE Pobedili smo Litvaniju, ali...

Fudbaleri Srbije savladali su Litvaniju sa 2:0 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali je opšti utisak da će morati bolje u nastavku ako žele da se posle 24 godine plasiraju na kontinentalni šampionat.

"Orlovi" su opravdali ulogu favorita protiv autsajdera u grupi G, slavili su golovima Tadića u prvom i Vlahovića u drugom poluvremenu, međutim igrom se nisu previše proslavili.

Jesu imali terensku inicijativu, imali su i više od igre, međutim odbrana ponovo nije bila na potrebnom nivou, pa su tako Litvanci u prvom delu imali jednu veliku šansu u prvom poluvremenu i još tri, četiri izgledne prilike u nastavku.

Kada je reč o samom meču, "orlovi" su terensku inicijativu krunisali u 16. minutu, kada je Kostić lepo prošao po levoj strani, vratio je loptu u kazneni prostor, gde se lepo namestio Tadić i matirao je golmana Bartkusa.

Šansu da duplira prednost imao je Grujić, koji je pogodio stativu, ali su imali i Litvanci, čiji je udarac sa distance prohujao pored gola.

Rival je imao dve velike šanse i početkom drugog poluvremena, kada je Vanja Milinković Savić sačuvao mrežu. Kazna za promašaje stigla je u 53. minutu, kada je Tadić strpljivo sačekao, dodao je loptu do Vlahovića, koji je rešio pitanje pobednika.

Nije to bilo sve od šansi, jer je Kostić zatresao mrežu, ali mu je gol poništen zbog ofsajda, dok su Litvanci u dva navrata pokušali da ublaže poraz, no u tome ih je sprečio golman Srbije.

Sve u svemu, pobeda je ono što se piše, Srbija je krenula sa tri boda, a bodovni saldo će pokušati da uvećaju u pobedeljak, kada gostuju Crnoj Gori, koja je savladala Bugarsku. Jedno je sigurno, za novi trijumf biće potrebna i bolja igra "orlova".

Drugo poluvreme: Srbija - Litvanija 2:0 (1:0)

KRAJ MEČA! Srbija je osvojila tri boda protiv Litvanije...

90. minut - Igraće se još četiri minuta na ovom meču...

77. minut - Nova velika šansa za Litvance, na mukama je bio Vanja Milinković Savić, ali je uspeo da sačuva mrežu.

75. minut - Dobru šansu je imao Sergej Milinković Savić, uspeo je da izdrži čuvara na leđima, međutim udarac je na kraju bio suviše mlak da se matira golman Litvanije.

72. minut - Lazar Samardžić je sredinom drugog dela debitovao. Ušao je u igru umesto Dušana Tadića, za kog je u više navrata isticao da mu je idol.

65. minut - Zatresla se još jednom mreža Litvanije posle duge akcije "orlova", međutim gol Filipa Kostića je poništen, budući da je sudija Viser signalizirao ofsajd.

63. minut - Prva promena u redovima naše selekcije. Strelac drugog gola Dušan Vlahović je izašao iz igre, a umesto njega ušao je Sergej Milinković Savić.

53. minut - GOOOL! VODI SRBIJA - 2:0. Tadić je bio strpljiv, čekao je pravo vreme za dodavanje i našao je Vlahovića, koji je uspeo da matira Bartkusa.

50. minut - Strepe naši fudbaleri u ovim momentima, jer su fudbaleri Litvanije u dva navrata opasno zapretili... Moraju izabranici Dragana Stojkovića mnogo bolje.

46. minut - Nastavljen je meč na našem najvećem stadionu...

Prvo poluvreme: Srbija - Litvanija 1:0

KRAJ POLUVREMENA! Vode fudbaleri Srbije posle prvog poluvremena golom Tadića, činjenica je da je prednost mogla da bude i ubedljivija, ali je i jasno da je oprez preko potreban, jer su Litvanci u nekoliko navrata ozbiljno zapretili.

42. minut - Prebačeno je u ovim momentima težište igre na našu polovinu, pa je tako po desnoj strani prošao Lasickas, ali je Milinković Savić bio oprezan.

35. minut - Stativa! Probao je Živković sa distance, loptu je zakačio Grujić i ona je završila na stativi.

33. minut - Imali su šansu naši fudbaleri, Mitrović je lepo izbacio čuvara i gađao, ali je od protivničkog igrača lopta otišla u korner.

29. minut - Lepo je Tadić poslao loptu do Vlahovića, naš napadač je pokušao, no poslao je loptu preko gola.

27. minut - Nije bilo svejedno Vanji Milinkoviću Saviću, jer su Litvanci imali dobru šansu, međutim lopta je prohujala pored stative. Opomena je ovo za "orlove" da opuštanja ne sme da bude...

25. minut - Probao je Marko Grujić sa distance, međutim njegov udarac je bio neprecizan, pa je lopta otišla pored gola.

16. minut - GOOOL! VODI SRBIJA! Kostić je lepo prošao po levoj strani, vratio je loptu u sredinu do Tadića, koji je lako matirao golmana Litvanije.

14. minut - Prvi pokušaj "orlova" na meču. Tadić je poslao loptu do Vlahovića, čiji je udarac štoper Litvanije uspeo da blokira, pa za Bartkusa nije bilo problema.

8. minut - Imao je problema litvanski golman Bartkus. Loptu je sa desne strane ubacio Živković, pokušao je da nađe MItrovića, ali je golman rivala, iako nesiguran, uspeo da otkloni opasnost.

5. minut - Više je lopta u nogama naših fudbalera, međutim za sada nema previše opasnosti za golmana Litvanije.

1. minut - Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić". A pre nego što se lopta zakotrljala sa centra, održan je minut ćutanja Siniši Mihajloviću.

SRBIJA - LITVANIJA 2:0 (1:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Strelci: Tadić u 16. i Vlahović u 53. minutu. Sudija: Lorens Viser (Belgija). Žuti karton: Slivka (Litvanija).

SRBIJA: V. Milinković Savić - Eraković, Gudelj, Pavlović - Živković (od 81. Milenković), Grujić, Lukić (od 72. Ilić), Kostić - Tadić (od 72. Samardžić) - Vlahović (od 63. S. Milinković Savić), Mitrović (od 81. Joveljić).

LITVANIJA: Bartkus - Lasickas, Kolovas, Gidrvainis, Beneta (od 86. Baravikas) - Šimkus - Černič, Gineitis (od 80. Romanovski), Golubickas (od 62. Slivka), Jankauskas (od 62. Novikovas) - Palauskas (od 80. Laukzemis).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati