Fudbal

Direktno.rs

23. 03. 2023. 13:13 0

Samardžić: Ocu je bio idol Piksi, a meni - Tadić

Novopečeni reprezentativac Srbije Lazar Samardžić otkrio je da nije bilo dileme kada je u pitanju izbor za nacije za koju će nastupati u svojoj karijeri.

Samardžić je bio deo mlađih kategorija selekcije Nemačke i vladala je velika borba da se on nađe u taboru "orlova", što se naposletku i desilo. Vezista Udinezea od ovog okupljanja novi je član reprezentacije Srbije i igraće u duelima sa Litvanijom i Crnom Gorom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Nisam nikada imao dilemu, Srbija je moja zemlja i oduvek sam maštao o tome da postanem deo našeg najboljeg nacionalnog tima. Poziv selektora Stojkovića smatram kao privilegiju, ali i veliku šansu u karijeri. Grupa u kojoj se nalaze Crna Gora, Mađarska, Bugarska i Litvanija, nije nimalo laka kao što neki misle. Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo svakoj utakmici i da na terenu dokažemo da imamo najkvalitetniju ekipu. Idemo korak po korak, bitno je da ove dve utakmice rešimo u našu korist i posle će sve biti lakše - kaže na početku razgovora za sajt FSS momak sa dva imena - Lazar Vujadin Samardžić.

- Vujadin je ime mog dede, čija je velika želja bila da branim boje reprezentacije Srbije. Ali ne samo njegova, to je bila želja cele moje familije i svih drugara sa kojima sam odrastao. Većina njih je izrazila želju da dođu na utakmicu sa Litvanijom, trebovao sam 70 ulaznica da bih svima izašao u susret. Verujem da će biti ponosni i presrećni ukoliko dobijem šansu da istrčim na teren Marakane i da debitujem u dresu državnog tima.

Mladi vezista, koji je fudbalsku afirmaciju stekao u mlađim kategorijama Herte i nemačke reprezentacije, ne krije da je poziv Dragana Stojkovića presudno uticao na jednu od najvažnijih odluka u njegovoj profesionalnoj karijeri:

- Tata mi je stalno pričao o Piksiju kao svom idolu i jednom od najboljih igrača na ovim prostorima. Sada sam mogao da se uverim da je sjajan trener i čovek koji zna fudbal. Napravio je odličnu atmosferu u reprezentaciji i to se oseća na svakom koraku. Trudiću se da opravdam njegovo poverenje i da zaslužim mesto standardnog člana naše reprezentacije.

Ako je Dragan Stojković bio idol Samardžića seniora, nije teško zaključiti ko je uzor Samardžiću junioru.

- Tadić je moj ljubimac u reprezentaciji Srbije i jedva sam čekao da ga lično upoznam. Rekao mi je "sine, dobrodošao u reprezentaciju, sada si deo naše ekipe, družićemo se i zajedno pobeđivati". Oduševio me je već na prvom koraku. Sličnih smo karakteristika, on je takođe levonog i biće mi zadovoljstvo da upijam znanje uz igrača takvog vanserijskog kvaliteta.

Pažnju javnosti privukla je i fotografija koju je Lazar Samardžić objavio na svojim društvenim mrežama u danu kada se reprezentacija okupila u Staroj Pazovi:

- Dres Dušana Tadića bio je najlepši poklon za 18. rođendan. Ne sećam se tačno ko mi je to sredio, ali zar je bitno? Dres je sa Svetskog prvenstva u Rusiji i Duća ga je lično potpisao. To je suvenir koji će zauvek imati počasno mesto u mojoj kućnoj arhivi - kaže momak koji je ove sezone postigao četiri gola u dresu Udinezea i predstavlja jedno od otkrovenja u italijanskoj Seriji A.

- Najdraži mi je gol protiv Napolija. Taj osećaj kada se zatrese mreža na stadionu "Dijego Armando Maradona" je nešto posebno i pamtiću ga do kraja života. Tim pre što Napolitanci teško primaju golove i gaze sve pred sobom ove sezone. Zaista funkcionišu besprekorno i zasluženo hitaju ka tituli šampiona Italije - napomenuo je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati