Fudbal

[ Izvor: Infovranjske.rs ]

23. 03. 2023. 06:48 5

Od stadiona u Vranju ostala samo obećanja

Prošlo je tačno pet godina od kako je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider SNS, obećao izgradnju novog fudbalskog stadiona u Vranju po kriterijumima UEFA. Krajem marta 2018. godine Vučić je najavio izgradnju novog fudbalskog stadiona sa 8.200 mesta u Vranju, zajedno sa još osam gradova Srbije u kojima će biti izgrađeni novi "hramovi" fudbalskog sporta.

Na petogodišnjicu SNS fudbalskog "jubileja" Vranjanci mogu da konstatuju "da ne samo da nije počela izgradnja novog stadiona, već još uvek nije poznata lokacija za budući vranjski hram fudbala, iako su u igri bili lokacija na kojoj se nalazi stadion "Jumka" i prostor kod Sportskog centra u Vranju". Godine 2019. Vučić još jednom obećava izgradnju novog stadiona u Vranju, a početak izgradnje precizira za april 2020. godine, ali je "imao sreće", jer se dogodila pandemija virusa korona, pa je izgradnja odložena za kraj epidemije, iako je predsednik Srbije tada rekao da će za novi stadion u Vranju biti opredeljeno 20 miliona evra.
Druga najava početka izgradnje novog stadiona u Vranju data je sredinom 2020. godine, a april 2021. je označen kao datum prvih radova na realizaciji pomenutog objekta. Godine 2021. započela je izgradnja novih fudbalskih stadiona u Zaječaru, Loznici i Leskovcu, dok su Kragujevac, Kraljevo, Subotica, Novi Sad i naravno Vranje, na čekanju, baš kao i nacionalni stadion u Surčinu?!

Poslednja "konkretna" najava izgradnje novog stadiona u Vranju dogodila se u oktobru 2022. godine, kada je obećano da će radovi krenuti početkom 2023. godine, pišu Infovranjske.rs.
Podsećamo, 2021. godine 1.052 Vranjanca su potpisala peticiju da se novi fudbalski stadion ne gradi na lokaciji sadašnjeg Sportskog centra, a organizator peticije bilo je udruženje "Borino i evropsko Vranje" (BEV). U međuvremenu, od sezone 2022/23 svi fudbalski klubovi iz Vranja, Dinamo, Dinamo Jug, Radnički i Torpedo, takmičili su se u Okružnoj ligi, najnižem rangu srpskog fudbala, pa je njihov "betonligaški" status ohladio glave i najvećih zagovornika izgradnje novog stadiona u gradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati