Fudbal

Direktno.rs

21. 03. 2023. 08:39 22

Džajić: Da stavimo tačku na pisanje medija

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragan Džajić izjavio je danas da je u interesu svih da se nacionalni tim plasira na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

Reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi gde je počela pripreme za predstojeće mečeve protiv Litvanije i Crne Gore u kvalifikacijama za EP 2024. Srbija će u petak u Beogradu igrati sa Litvanijom, a tri dana kasnije gostovaće Crnoj Gori u Podgorici.

Džajić je nedavno izabran za novog predsednika FSS, a 20. mart je bio prvi radni dan za novo rukovodstvo Saveza.

U prostorije FSS na Terazijama 35 u Beogradu stigli su Džajić i potpredsednik Branislav Nedimović, a prisutan je bio generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Džajić je rekao da mu prija što se posle brojnih aktivnosti oko Izborne skupštine FSS, pažnja javnosti konačno usmerila ka terenu i pripremama reprezentacije za start u kvalifikacijama za EP.

- Konačno možemo da stavimo tačku na sve što je bilo prethodnih dana, na sva pisanja medija i da se posvetimo konkretnim zadacima. U interesu svih nas je da fudbalska reprezentacija Srbije zablista u kvalifikacijama i da se plasira na završni turnir u Nemačkoj 2024. godine. Selektor i igrači imaju punu podršku od nas iz rukovodstva, očekuju nas veliki izazovi i veoma važne utakmice protiv Litvanije i Crne Gore. Pravo sa Terazija uputiću se ka Staroj Pazovi i ispratiti prvi trening reprezentacije. Želim da se upoznam sa igračima i da im poželim sreću na početku ciklusa za koji se nadam da ćemo zajedničkim snagama uspeti da završimo u pobedničkom raspoloženju - rekao je Džajić.

Treća Zvezdina zvezda je odmah po stupanju na novu dužnost jasno i glasno naznačila šta su prioriteti Saveza u narednom periodu.

- Prioritet broj jedan je uspeh reprezentacije i plasman na velika takmičenja, a uporedo sa takmičarskim ciljevima moramo da razmišljamo o infrastrukturi. Moja je velika želja da se fudbal u Srbiji igra na boljim terenima i u lepšim uslovima. To se pre svega odnosi na Superligu Srbije i FŠ će dati sve od sebe da klubovi dobiju adekvatnu pomoć pri realizaciji novih infrastrukturnih projekata. Moramo da imamo moderne fudbalske objekte koji mogu da odgovore svim zahtevima, kriterijumima i terminima u kalendaru UEFA. Sve kako dolikuje državi koja mnogo voli fudbal i koja svoju reprezentaciju i svoje klubove želi uvek da vidi na najvećoj sceni evropskog i svetskog fudbala - istakao je Džajić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati