Fudbal

Direktno.rs

16. 03. 2023. 17:25 1

Kakav gest Italijana: Miha posthumno u Kući slavnih

Novih deset zvezda ući će u italijansku fudbalsku Kuću slavnih, koja je ustanovljena 2011. godine od strane Fudbalskog saveza ove zemlje i Nacionalnog muzeja kako bi se očuvala uspomena na sve legende, trenere i sudije koje su ostavile trag u najvažnijoj sporednoj igri na svetu na Apeninima.

Između ostalog, nagrada će posthumno biti dodeljena i našem Siniši Mihajloviću, koji će se tako naći u društvu velikih imena poput Đanfranka Zole, Zinedina Zidana, Žozea Murinja, Alesandra Altobelija, Kristijana Đirelija, Ernesta Pelegrinija i Erna Egrija Erbštajna, koji će takođe biti uvedeni u Kuću slavnih.

Pored njih, posebna nagrada koja je prethodno bila namenjena Đijaniju Breri, pripašće još jednom velikanu italijanskog sportskog novinarstva, koji je preminuo pre tri meseca, Mariju Skonćertiju, dok fer-plej nagrada nazvana po Davideu Astoiju ide u ruke Luke Martelija, mladog sudije koji je prošle sezone prekinuo meč kako bi otišao i pomogao svom ocu koji se nalazio na tribinama, a kojem je bio neophodan defibrilator.

Ceremonija će biti zakazana za neki od narednih meseci, a svi koji će biti primljeni u Kuću slavnih dostaviće Muzeju neku svoju vrednu stvar, koja će biti izložena u okviru postavke. Naravno, to će u slučaju Mihe učiniti porodica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati