Fudbal

[ Izvor: Mozzartsport ]

11. 03. 2023. 12:38 0

Dešan: Benzema sam otišao pre SP! Karim: Lažov!

Dani slave u reprezentaciji Francuske su prošli. Četiri godine trajala je vladavina planetarnim fudbalom, posle Mundijala u Rusiji osvojili su i Ligu nacija, mnogi su ih videli kao favorite i u Kataru, međutim, izgleda da su narušeni međuljudski odnosi poremetili atmosferu u državnom timu.

Na kraju krajeva, videlo se to i po odlukama kad se turnir u Dohi završio. Kraj reprezentativne karijere objavili su golman Igo Loris, štoper Rafael Varan i napadač Karim Benzema. Ovaj poslednji nije ni igrao na Bliskom istoku, usled povrede zarađene nekoliko dana pre početka takmičenja, uz napomenu da otad vlada misterija da li je (i kad) mogao da se stavi na raspolaganje Didijeu Dešanu.

Selektor je skoro tri meseca ćutao, a onda u opsežnom intervju za Parizijen i Figaro govorio o gorućoj temi, jer je deo javnosti smatrao da je špic Reala trebalo da bude uz ekipu, makar i rovit, i da joj pomogne kad se oporavi.

- Vređa nas kad se to tako tumači. Postoji samo jedna istina i Karim zna koja je. Pridružio nam se 14. novembra pošto je u klubu bio poluaktivan, usled povrede. Radio je posebnim programom, njegov povratak u reprezentaciju je bio odložen. Nije bio sto posto siguran da li može da počne protiv Australije u prvoj utakmici Mundijala. Kad se povredio, naš lekar ga je odveo na magnetnu rezonancu. Karim je nalaze poslao u klupskom lekaru u Madrid kako bi dobio drugo mišljenje. U hotel se vratio nakon ponoći, sreo sam ga u sobi sa našim lekarom, koji mu je dao nalaze - napomenuo je Dešan.

Sve se događalo pre prve utakmice na Svetskom prvenstvu. Možda je mogao da se napravi usutpak, da Benzema bude pod nadzorom medicinskog tima i sprema se za mečeve noakut faze, ali...

- Karim je bio ljut, jer mu je Svetsko prvenstvo mnogo značilo. Rekao mi je da je uništen. U najboljem slučaju, treninzima bi se vratio 10. decembra (na dan četvrtfinala sa Engleskom, op. au). Rekao je da je razočaran što mora da ide iz Dohe, ali je odluku opravdao, jer je bila za dobrobit ekipe. Sedeli smo zajedno 20-ak minuta. Kada je odlazio, rekao sam mu da nema potrebe da žuri, a kad sam se probudio shvatio sam da je otišao. Bila je to njegova odluka, poštujem je.

Benzema je samoinicijativno napustio kamp Francuske, vratio se u Madrid i čak igrao kontrolni meč između dva Realova tima.

- Zar zaista mislite da bi poredio tu utakmicu sa intenzitetom meča polufinalu Mundijala? Uprkos Benzeminom talentu i statusu, koje niko nije dovodio u pitanje, možete da zamislite da se vratio u poslednji trenutak? Karim mi je sam rekao da ne bi bio spreman - tvrdi Dešan.

Kad je pročitao šta je selektor rekao, Karim Benzema se oglasio na Instagramu. Na pomalo uvredljiv način.

- Lažov - napisao je špic Reala, uz emotikon klovna.: - Kako smelo obraćanje. Dragi Didije, laku noć.

Jedino je sigurno. Ovakva prepucavanja i podsećaju na – cirkus.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati