Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Sport klub ]

13. 02. 2023. 12:14 11

Kako su Kokeza i tabloidi blatili Nemanju Vidića?

Vreme je da se podsetimo kako je Nemanja Vidić, kad je prozvao neke sada već bivše čelnike FSS, "kažnjen" kroz režimske tabloide. I kako su ga napadali Kokezini jurišnici iz SNS-a. Možda zbog podrške Zdravku Ponošu na aprilskim izborima...

Proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Vidić obavestio je medije da je podneo kandidaturu za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Vidić je predstavnicima medija poslao imejl u kojem je poručio da su njegovi motivi za kandidaturu isključivo patriotski i da se nada da delegati koji su mu pružili podršku „neće podleći pritisku sa kojim se susreću“.

Vidić je dao intervju za novogodišnji broj "Politike" na prelasku iz 2020. u 2021. godinu. Iako nikoga nije imenovao, nikog nije oslovio imenom i prezimenom, očigledno su se mnogi tada prepoznali. Srpski reprezentativac je naravno mnogima tada zasmetao. Između ostalog, i zbog toga što je kazao istinu. Svima je dobro poznato šta se kasnije događalo sa tadašnjim predsednikom FSS Slavišom Kokezom, koji je na tom mestu ostao do 22. marta iste godine.

Da se ne bavimo politikom, i navodima da je Kokeza “učestvovao u pripremanju ubistva predsednika Aleksandra Vučića”, njegovim odbijanjem da ode na poligraf, kao i činjenicom da je potom nestao sa javne scene, podsetićemo na Kokezin odgovor slavnom fudbaleru.

Ponavljamo, i pored činjenice da Vidić nikoga nije pomenuo imenom i prezimenom, ali tada su njegovi „jurišnici“ krenuli da blate slavnog fudbalera, iako to zaista nije bilo lako. Kokeza je najpre odgovorio na pitanje „da li je zalutao u srpski fudbal“.

- Neću da se bavim Vidićem igračem, svi znamo kakvu je karijeru imao, svaka čast. Ali, sa Vidićem koji ništa ne radi pet godina, a soli pamet svima, hoću da se bavim. Da je bio trener u tom periodu, rekao bih možda da je zalutao u trenere. Da je bio funkcioner ovih pet godina, rekao bih možda da je zalutao među funkcionere, ali definitivno želim da mu poručim, za njegovo dobro, „majstore na ovom terenu, o okončanju igračke karijere, ne uklizava se, drugi se kvaliteti traže“. I poštovanje tek treba da se zasluži. Ružno je i naravno veoma neozbiljno, neprofesionalno, tako olako etiketirati ljude, govoriti loše o njima, a da pri tome sa njima nikad niste razmenili mišljenje.

Zatim se Kokeza „uhvatio“ svojih saradnika, bivših i tada aktuelnih. Zanimljivo, niko se od njih nije oglasio posle dešavanja iz marta 2021. i odlaska Kokeze sa funkcije predsednika FSS.

Nije mogao Kokeza da se ne osvrne na prozivke predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, a pomenuo je i pojedine političare.

- Ponosam sam što nemam podršku Mirka Poledice, što me ne podržava Ognjen Koroman. Ponosan sam i na to što nemam podršku Vuka Jeremića, Boška Obradovića...“

Sada, kad je Vidić zvanično podneo kandidaturu, u FSS je ponovo uzbuna. Možemo da očekujemo i nove napade na Vidića, upravo od onih koji su bili Kokezini „jurišnici“, onih koji se kroz iste medije grčevito bore za svoje ničim zaslužene pozicije čak i u Fudbalskom savezu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati