Fudbal

[ Izvor: Gazeta delo sport ]

08. 02. 2023. 20:18 1

Rekao da mrzi Juventus, a sad im sudi za malverzacije (VIDEO)

Ćiro Santorijelo, jedan od trojice tužilaca iz Torina koji vodi istragu "Prisma" protiv Fudbalskog kluba Juventus, neće se pojaviti na prvom ročištu koje je zakazano za 27. mart, prenose italijanski mediji. Interesantan je i razlog zbog kojeg Santorijelo neće biti među trojicom svojih kolega na prvom saslušanju čelnika Juventusa za finansijske malverzacije.

Društvenim mrežama ovih dana kruži video koji datira iz 2019. godine na kojem Santorijelo kaže "Ja sam veliki navijač Napolija i mrzim Juventus". Prema navodima Gazete, Santorijelo se, baš zbog tog snimka, neće pojaviti na prvom saslušanju okrivljenih da bi se izbegle neke neprijatne scene, ali to što će biti odsutan ne znači da će sudski tim čiji je član biti manje kredibilan da započne slučaj.

Sudije Mario Bendoni i Marko Đanoljo će se suočiti sa onime što će im pravobranioci Juventusa predstaviti kao dokaze u korist već sankcionisanog kluba. Juve je, podsetimo, kažnjen oduzimanjem 15 bodova od strane Fudbalskog saveza Italije zbog poslovanja zbog nesavesnog poslovanja i prikrivanja iznosa plata igrača.
Gazeta takođe prenosi da ta kazna nema nikakve veze sa sudijom Santorijelom koji je jedan od glavnih zaduženih u istrazi pod nazivom "Plasma".

"Bjankoneri" su inače oslobođeni optužbi da su veštački naduvali transfer vrednosti u aprilu 2022, ali je slučaj ponovo otvoren nakon prisluškivanja i dokumenata koje je kasnije zaplenila Finansijska policija. Fudbalski savez Italije je prošle nedelje objasnio da je krivicu Juventusa utvrdio sud zahvaljujući "dokumentaciji direktora kluba, sa izjavama i iz relativnih rukopisa, nedvosmislenim presretnutim razgovorima i daljim dokazima koji se odnose na prikrivanje dokumentacije ili čak manipulisanje fakturama".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati