Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

06. 02. 2023. 23:03 0

Svetski mediji javili da je Atsu pronađen, klub demantovao

Kristijan Atsu, za kojim se tragalo od ponedeljka ujutru posle zemljotresa u Turskoj, ipak nije pronađen. Ranije u toku večeri strani mediji preneli su da je fudbaler iz Gane pronađen i da je u bolnici, ali izgleda da nije tako.

Kristijan Atsu, reprezentativac Gane i bivši igrač Čelsija, Evertona, Porta i Njukasla, bio je jedan od brojnih sportista za kojim se tragalo nakon dva razorna zemljotresa koja su pogodila južnu Tursku i Siriju u ponedeljak ujutru.

Atsu je danas igrač Hatajspora, kluba sa juga Turske. Noć pre zemljotresa, Atsu je postigao pobedonosni gol za svoj tim, i to u 97. minutu meča protiv Kasimpaše.

Do nedavno se nije znalo mnogo o njegovom stanju, ali je nagrađivani ganski novinar Sadik Adams izneo neke detalje. Nekoliko puta se oglasio porukama na Tviteru, pa je napisao da je pred nama "duga tortura" za koju veruje da će se "završiti dobrim vestima", a zatim dodao da je ganski fudbaler prebačen u bolnicu, a o svemu tome pisali su i engleski mediji "Mirror", "Gardian" i "Sun".

Ipak, izgleda da to nije istina, te da je fudbaler poreklom iz Gane i dalje zarobljen negde među ruševinama.

Turski DHA je preneo izjavu menadžera Hatajspora Mustafe Ozata, koji je istakao da je informacija o pronalasku Atsua lažna.

- Kristijan Atsu i naš sportski direktor Taner Savut su, nažalost, i dalje pod ruševinama. Portugalski mediji su preneli vesti o Kristijanu Atsuu, ali ne možemo da dopremo do njega. Ne možemo da dođemo ni do koga. Ne možemo da dođemo do te oblasti. To je najteže mesto do kog treba doći. Ako se probijemo, svet će biti naš svakako. Čekamo pomoć. Svima je potrebna pomoć u zoni zemljotresa, ali velika je potreba da se pomogne Hataju. Nema mesta gde je ćebad dopremljena, nema mesta gde je supa dopremljena, ništa. Koliko je vremena prošlo od kako se dogodio zemljotres? - rekao je on.

Ovaj reprezentativac Gane sa 65 nastupa za tu reprezentaciju samo je jedan u nizu nestalih sportista koji su kasnije pronađeni i spaseni u ovom zemljotresu.

Podsećanja radi, zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale pogodio je rano jutros južnu Tursku i osetio se u velikom delu zemlje, kao i u nekoliko zemalja regiona, uključujući i susednu Siriju. Nekoliko sati kasnije, oko 13.30 po lokalnom vremenu, zemlju je pogodio novi zemljotres jačine 7,5 stepeni Rihterove skale. Zvanični broj poginulih, prema poslednjim informacijama, širom Turske i Sirije sada iznosi više od 2.700.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati