Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

05. 02. 2023. 09:20 2

Zvezda pet godina nema napadača za Ligu šampiona

Aleksandar Pešić je ponovo zakazao. Propuštena šansa u prvim minutima utakmice protiv Vojvodine je, ispostavilo se, odlučila dalji tok meča, da je tada postigao gol meč bi išao u drugom smeru, Zvezda bi sa dosta samopouzdanja ušla u nastavak, ovako će, čini se iz ove perspektive, biti problema.

Kako pišu Sportske.net, Miloš Milojević je posle meča protiv Vojvodine (1:1) istakao da nije zadovoljan i da igrači moraju da se zapitaju, nije želeo da govori o imenima, ali nema dileme da je mislio na Aleksandra Pešića kada je govorio o neiskorišćenim šansama u prvom poluvremenu.

Daleko od toga da ima slabu sezonu, imao je bljesaka, kao recimo onaj u Nišu kada je doneo pobedu svom timu, bio je u odličnoj formi tokom oktobra (iznudio penal za pobedu u Kragujevcu, dao gol Vojvodini i Kolubari, dva Nišlijama), ali je to, čini se, pretanko za startnog napadača Crvene zvezde, ekipe koja želi u Ligu šampiona naredne sezone i koja je imala iste ciljeve i za ovu. Moramo izdvojiti i prvo poluvreme protiv Haife u revanšu kada je bio fenomenalan. Vukao je i povredu, ali je igrao dosta mečeva i daleko od toga da je uradio ono što se od njega očekivalo.

Pešić je podbacio u onim najbitnijim utakmicama, kada postoji tenzija i kada treba pokazati da se radi o reprezentativnom kalibru, što on nije uradio. U Ligi Evrope svega jedan gol (protiv Trabzona), u derbiju bez gola, danas protiv Vojvodine slab, isti je slučaj bio i protiv Ludogoreca, u meču koji je mnogo toga pokazao kada su u pitanju Zvezdine slabosti.

Zvezdina uprava je tragala za napadačem koji bi mogao da bude starter u drugom delu sezone, ali će morati da se uzdaju u bolju formu Nišlije u crveno-belom dresu ili da već sada krenu u poteru za napadačem većeg potencijala za početak sledeće sezone.

Strah je i od velikih promašaja jer ih je bilo, Zvezda nije dovela napadača koji će biti veliko pojačanje još od sezone 2017-18 kada je doveden Ričmond Boaći, sećate se one njegove prve sezone u crveno-belom kada je briljirao u svim takmičenjima kao startni napadač, a pored njega je i Pešić bio sjajan. Čini se da je taj Boaći od pre pet godina jedini bio vredan igranja Lige šampiona kao startni napadač.

Sujeverni će reći da je u pitanju prokletstvo, doveden je i Ohi koji je odličan gde god da se pojavi, osim u Zvezdi gde nešto, jasno je svima, nije štimalo.

Zanimljivo, ali klasičan napadač nije bio najbolji strelac Crvene zvezde upravo od sezone 2017-18.

Pet godina se traga, a čini se da je Partizan u tom periodu odnosio jednu od retkih pobeda nad Zvezdom na tržištu, jer su uglavom imali kvalitetnijeg špica, setimo se Sadika, sada i Rikarda Gomeša.

Da li je Pešić večeras pokazao upravi da treba da potroši ozbiljan novac za napadača i da li je vreme za ozbiljan rizik?

Čini se da jeste...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati