Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

04. 02. 2023. 18:09 14

Bleda Zvezda - odoše dva boda!

Pred nešto više od 20 hiljada gledalaca na stadionu "Rajko Mitić" u utakmici koja se igrala i u čast Siniše Mihajlovića koji nas je napustio u decembru, Crvena zvezda i Vojvodina su odigrale zanimljivu utakmicu koja je završena bez pobednika - 1:1.

Crvena zvezda je bila bolji rival na početku utakmice, pokazali su da imaju želju da napadaju od starta, a u 10. minutu prva ozbiljna prilika. Aleksandar Pešić se našao u situaciji da ugrozi Carevića, Bukari mu je prethodno poslao loptu, a Nišlija se nije najbolje snašao i lopta je više pogodila njega, nego on nju, pa je ostalo 0:0.

Samo minut kasnije prečka Kange koji je više želeo da centrira, a onda su u par navrata Vigo i Bukari pokazivali da će dobro sarađivati tokom proleća, a onda na drugoj strani pretila je i Vojvodina.

Prvo je Čumić šutirao iz slobodnog udarca veoma dobro, da bi u 25. minutu bio viđen prvi gol. Uroš Kabić je doveo Novosađane u prednost, a gol ide na dušu i Milana Borjana koji je slabo reagovao u ovoj situaciji. Prethodno je odličan prodor imao Filip Malbašić, Kabić je šutirao sa oko 15 metara.

Nije prošlo mnogo, svega dva minuta, već je bilo 1:1. Kanga je pronašao Kataija, on je sa leve strane kaznenog prostora lobovao Carevića za izjednačenje.

Vidljiv je bio pad u igri obe ekipe posle golova, čini se kao da su i jedni i drugi čekali drugo poluvreme.

U nastavku prva ozbiljna prilika bila je za nekadašnjeg igrača Vojvodine Mirka Ivanića koji je šutirao izuzetno neprecizno sa oko 11 metara od gola protivnika, a onda je Milojević odlučio da igra još ofanzivnije kada je izveo Mijailovića, a uveo Kangvu. Pored toga, Bukari je izašao, a ušao Mitrović.

Konstantni su bili napadi crveno-belih, ali nisu lako stizali do najozbiljnijih šansi, Vojvodina se dobro branila.

Imao je i Stefan Mitrović jedan šut levom nogom sa oko 25 metara, ali je Carević lagano ukrotio taj šut, a nervoza je bila sve veća među igračima, pa i stručnim štabom i navijačima.Kangva je pokušao da centrira, ali je i njegov centaršut napravio probleme Careviću jer je lopta ponovo išla pravo pod prečku. Ipak, i ovoga puta samo korner za crveno-bele iz Beograda.

Prucev je propustio kolosalnu šansu u 86. minutu utakmice kada je bio sam na drugoj stativi, ali se nije snašao najbolje. I na drugoj strani je vetar učinio svoje, Đorđević je centrirao, lopta je skrenula ka golu, a Borjan je imao posla i uspeo je da ga obavi kako treba.

Do kraja Zvezdi nije bilo dovoljno ni pet minuta nadoknade, Vojvodina na kraju srećnija i zadovoljnija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati