Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

04. 02. 2023. 15:42 0

Dajšova tvrđava iznenadila Arsenal za opstanak Evertona

Fudbaleri Evertona priredili su jedno od većih iznenađenja ove sezone, pošto su danas na svom "Gudisonu" pobedili lidera Premijer lige, ekipu Arsenala rezultatom 1:0! Verovali ili ne, sa Frenkom Lampardom Everton je osvojio samo jedan bod na poslednjih sedam utakmica, a onda je stigao Šon Dajš i pokazao da je specijalista za fudbal koji garantuje opstanak.

Everton je do pobede došao golom Džejmsa Tarkovskog, zanimljivo, Dajšovog stuba odbrane iz perioda kada su bili neosvojiva tvrđava sa Barnlijem. Novi menadžer Evertona Šon Dajš još jednom je pokazao da ume da postavi defanzivnu taktiku protiv favorizovanih rivala. Izveo je tim u formaciji 4-5-1, dok je Mikel Arteta izveo očekivano najjači sastav koji igra veći deo ove sezone. Arsenal je imao posed lopte, ali je Everton bio taj koji je iz kontri imao opasnije šanse.

U prvom poluvremenu domaći su imali dve odlične prilike, prvo je Kalvert-Luin u 33. minutu zamalo ostao kratak posle prodora i povratne Dukurea sa desnog boka. Kalvert-Luin je i u finišu prvog poluvremena glavom gađao tik pored stative. Arsenal je najbliži golu bio preko Sake i Nketie. Sakin udarac je izblokiran ispred gola, Pikford je već bio savladan, dok je Nketia iskosa sa sedam metara šutirao preko gola.
Sličan scenario gledali smo i u drugom poluvremenu, ali je prvu šansu imao Arsenal. Nketika je u 58. minutu prošao po desnoj strani i vratio povratnu za Odegarda koji je šutirao preko gola. Odmah nakon te šanse, Arteta je na pravio dve promene, izašli su Parti i Martineli, a ušli novajlije Žoržinjo i Trosar. Ali, samo dva minuta kasnije usledio je šok za "tobždije". Posle kornera sa desne strane, u gužvi je najviši u skoku bio Tarkovski koji je glavom savladao Ramzdejla za 1:0 i veliku radost domaćih navijača.

Nakon primljenog gola, Arsenal je morao da krene u ofanzivu, ali je Everton danas odlično stajao i bio veoma organizovan u fazi odbrane. U samom finišu Trosar je imao najopasniji udarac iskosa sa 17 metara, gađao je pravo u Pikforda, a potom je Saka posle Džakinog centaršuta poslao loptu daleko preko gola. U nadoknadi vremena Zinčenko je posle uigrane akcije iz kornera, uhvatio poluvolej iz prve, ali je i ovaj udarac završio preko prečke.

Everton je zasluženo slavio i pobegao iz zone ispadanja, dok Arsenalu sada Mančester siti može da priđe na -2 ako pobedi Totenhem u nedelju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati