Fudbal

Direktno.rs

27. 01. 2023. 16:59 1

Dupli poraz Partizana za kraj priprema

U generalnoj probi pred početak drugog dela sezone, a na kraju priprema u Antaliji, ekipa Partizana je ovog popodneva poražena od moskovskog CSKA sa 2:1.

Ovo je bio drugi meč za crno-bele ovog petka, a prethodno je tokom prepodneva Partizan u drugačijem sastavu poražen od danskog Horsensa, bilo je 0:1.

Tokom prvog poluvremena u meču protiv CSKA vodila se uglavnom ravnopravna borba, bez mnogo prilika na obe strane, a najviše što je Partizan uspeo da uradi pred golom "armejaca" bio je prodor Dijabatea po desnoij strani, ubačena lopta u peterac na koju je za trenutak zakasnio Andrija Pavlović.

U nastavku, međutim, drugačija slika na terenu, CSKA je preuzeo inicijativu i zaigrao mnogo konkretnije.

U 50. minutu prilika za Moskovljane, Medina je pokušao iskosa sa leve strane, ali lopta odlazi preko gola.

Bolju igru u nastavku Moskovljani su krunisali u 58. minutu, kada je Čalov iskosa sa desne strane zahvatio jednu povratnu loptu i snažnim udarcem pogodio bliži ugao - 1:0.

Dva minuta kasnije Partizanova mreža se ponovo zatresla, ali taj pogodak nije priznat zbog ofsajd pozicije.

Partizan je teško dolazio i do protivničke polovine terena, a da ne govorimo o nekim šansama za crno-bele u drugom poluvremenu. Tome je, osim protivnika, doprinosio i veoma jak vetar koji je duvao ka Partizanovom golu, pa su se dešavale situacije da golman crno-belih Aleksandar Popović ne može loptu da ispuca dalje od dvadesetak metara od svog gola, jer je vetar vraća nazad.

Ipak, u 75. minutu crno-beli su uspeli da iznude slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, iskosa sa leve strane. Bibars Natho je izveo taj "slobodnjak", odlično je to uradio, gađao gornji levi ugao, ali je golman Akinfejev još bolje intervenisao.

Sredinom drugog poluvremena trener CSKA je promenio gotovo čitav tim, ostavio je samo golmana Akinfejeva iz prvog poluvremena, a Partizan je to iskoristio da preko Nemanje Jovića u 85. minutu stigne do izjednačenja. Mladi krilni napadač je posle dodavanja Natha šutirao sa oko 17 metara od gola, gađao je donji levi ugao, a Akinfejev ovoga puta nije uspeo da dohvati tu loptu - 1:1.

Izgledalo je da će se tim rezultatom završiti ova utakmica, ali sudija je neočekivano odlučio da nadoknadi čak pet minuta i u trećem minutu nadoknade Arbusov je iskoristio dekoncentraciju Partizanove odbrane i posle centaršuta sa leve strane zatresao je mrežu sa nekih osam metara od gola - 2:1 za CSKA.

Partizan je protiv CSKA nastupio u sastavu: Popović - Živković, Vujačić, Ilić, Šehović - Belić, Andrade, Natho, Djabate, Jović - Pavlović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati