Fudbal

Direktno.rs

26. 01. 2023. 15:43 0

Zidan na prekretnici: Tri puta su pred njim

Zinedin Zidan je u junu 2021. godine po drugi put u karijeri napustio kormilo madridskog Reala, kome je kao trener doneo mnogo uspeha. I od tada je bez angažmana...

Sa "los blankosima" je osvojio tri Lige šampiona, dve La Lige, po dva Superkupa Španije i Evrope i dva kupa Španije. Francuz je potom rešio da je vreme za odmor, smatralo se da cilja preuzimanje reprezentacije Francuske po završetku Mundijala u Kataru.

Ipak, planovi su propali. FS Francuske je produžio saradnju sa Didijeom Dešanom tako da je sva prilika da ćemo Zidana videtu u klupskom fudbalu. Po pisanju engleskog Atletika i par francuskih medija, postoje tri opcije.

Jedna od njih je svakako povratak u Real Madrid po treći mandat. Prvo se, naravno, pitaju Anćeloti i Perez, italijanski trener ima ugovor do kraja juna 2024. godine a Real deluje moćno pod njegovim vođstvom. Italijan (63) je najavio da mu je plan da ispoštuje dogovor sa Špancima do kraja, tako da ova opcija ne deluje toliko sigurna.

Druga opcija je romantičan povratak u Juventus, klubu u kojem je igrao i gde je osvojio 1998. godine Zlatnu loptu. Juve je u već dobro poznatoj krizi zbog finansijskih malverzacija, mada i dalje postoje šanse za povratak u top četiri i pored kazne oduzimanja 15 bodova. Očekuje se da uskoro vidimo Pogbu i Vlahovića na terenu, što će dodatno ojačati Juve. Italijanski mediji, pak, pišu da će čelnici Juvea produžiti saradnju sa osporavanim Alegrijem. Trener "bjankonera" je pokazao da zna da pobeđuje i sa okrnjenim timom.

I treća opcija za Zizua jeste povratak u Francusku. Međutim ne kao trener PSŽ, već Olimpika iz Marseja.

Marsej trenutno zauzima treću poziciju u Ligi 1 pod vođstvom Igora Tudora, ali tim nije uspeo da nastavi sa takmičenjem u Evropi pošto su u grupi D Lige šampiona završili kao poslednji iza Totenhema, Ajntrahta i Sportinga.

Marsej je jedan od najtrofejnijih klubova Francuske, jasno da bi dolazak Zidana podigao interesovanje za klub i ligu, a PSŽ bi možda dobio i ravnopravnog takmaca. Ostaje da se vidi, mada kako stvari deluju postoji velika šansa da Zidana gledamo kraj aut-linije tokom naredne sezone.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati