Fudbal

25. 01. 2023. 20:45 0

Rejna u 93. minutu za trijumf Dortmunda u Majncu!

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su Majnc u gostima sa 2:1 u 17. kolu nemačke Bundeslige. Trijumf je "milionerima" doneo rezervista Đovani Rejna u trećem minutu sudijske nadoknade vremena. Borusija se sa ova tri boda probila na treće mesto na tabeli sa 31 bodom, što je pet manje od lidera Bajerna. Majnc je 12. sa 20 bodova.

Sve vredno pomena u prvom poluvremenu desilo se u uvodna četiri minuta, koja su bila furiozna. Majnc je poveo posle 120 sekundi igre. Korner sa leve strane je izveo Fernandeš, poslao je oštar centaršut u peterac, a tamo je sjajno skočio Sung Li i glavom zakucao loptu u mrežu, za 1:0. Borusija je reagovala ekspresno i izjednačila u četvrtom minutu. Desni bek Rajerson je sa svoje strane krenuo u sredinu i silovitim udarcem levom nogom, uz pomoć defanzivca Majca Fernandeša, savladao golmana Kobela, za 1:1. I kada se očekivala goleada do odlaska na veliki odmor i jedni i drugi su "stali na loptu", tempo je opao, pa do kraja nije viđena nijedna ozbiljna akcija.Drugo poluvreme je proteklo u sličnom tonu kao i 41 minut prvog dela. Ekipe su bile previše oprezne, nedostajalo je žestine, a pobedu je malo više želeo Majnc, pa je i stigao do jedine dve šanse do zaustavnog vremena preko Ingvartsena, koji je 60. minutu tukao iznad prečke iz veoma dobre pozicije, te Štarka, koji je u 88. minutu poslao loptu pored gola. Borusija je napadačku ambiciju pokazala tek u nadoknadi vremena i to joj je bilo dovoljno da dođe do trijumfa.

Korner je sa leve strane izveo Brant, oporavljeni Sebastijan Ale se vinuo u vazduh i glavom spustio loptu u peterac, a tamo je sjajno reagovao Rejna i pospremio je u mrežu, za 1:2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati