Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

25. 01. 2023. 16:59 2

Zvezda dobila šamar od Ludogoreca

Prvi poraz Crvene zvezde na pripremama u Turskoj. Ekipa Miloša Milojevića je poražena od bugarskog Ludogoreca, rezultat je bio 2:3 (0:3). Ludogorec je bolje počeo meč i već u trećem minutu Igor Tijago je posle dodavanja sa desne strane pogodio stativu šutem sa nekih devet metara. Ono što je tada propustio, Igor Tijago je nadoknadio samo šest minuta kasnije. Bernard Tekpeti je protutnjao po desnoj strani pored Nikolića, na kraju lopta stiže u sredinu kaznenog prostora, odakle Tijago šalje loptu iza leđa Milana Borjana - 1:0 za Ludogorec.

Zvezda je prvi put pripretila u 19. minutu kada je Bukari želeo da centrira sa desne strane, ali je umesto toga lopta išla u gol i pogodila stativu. Samo minut kasnije nova stopostotna prilika za Ludogorec, opet centaršut sa leve strane u kazneni prostor, a između Zvezdinih štopera Pjotrovski loše reaguje i slabo šutira pravo u Borjana.

U 23. minutu u prilici je bio i Jankov, ali je Borjan opet sprečio drugi gol. I tek dva minuta kasnije prva prava prilika za Crvenu zvezdu. Posle odličnog centaršuta Mijailovića sa desne strane Mitrović je pogodio prečku, a odbijenu loptu su defanzivci Ludogoreca uspeli da izbiju iz kaznenog prostora. I kada se činilo da Zvezda pokako dolazi do svoje igre, Ludogorec je duplirao svoju prednost. Najbolji pojedinac prvog poluvremena, snažni Tekpeti je iskosa sa leve strane poslao neodbranjiv projektil u Borjanovu mrežu - 2:0.A onda, 26. minut, 3:0 za Ludogorec, opet Igor Tijago! Ovoga puta minjevit napad po desnoj strani, povukao ga je Despodov, odlično centrirao po zemlji u kazneni prostor, a sve je to na najbolji načih ispratio Tijago i rutinski poslao loptu u mrežu Milana Borjana - 3:0! Ni tu se fudbaleri Ludogoreca nisu zaustavili, Tekpeti je i u 39. minutu odlično centrirao, a prečka je po drugi put u ovom delu igre spasila Crvenu zvezdu. Despodov je ovoga puta šutirao i bila je to još jedna stopostotna prilika za Ludogorec.

Sve je ovo dovelo i do nervoze u ekipi Crvene zvezde u finišu poluvremena, a kada je tako, obično Gelor Kanga prvi plane, što se i ovoga puta dogodilo, kada je ušao u oštar verbalni sukob sa igračima Ludogoreca. Drugo poluvreme daleko mirnije, Ludogorec je spustio loptu, a u 54. minutu praktično je na teren izašao novi sastav bugarskog tima. U 58. minutu velika šansa za Ludogorec, moglo je biti i 4:0, ali je Milan Borjan u dva navrata sjajno odreagovao i spasio je siguran gol.Menjao je i Miloš Milojević, a čini se da su dosta živosti u igru uneli Mustafa i Kangva. Upravo je prvopomenuti igrač upisao asistenciju, Zvezda je stigla do pogotka u 76. minutu, a Mirko Ivanić je bio strelac pošto se dobro snašao i gađao sa ivice kaznenog prostora. I onda u samom finišu popravljen utisak sa ovog meča, Aleks Vigo koji je ušao u finišu, uspeo je da probije po desnoj strani, prešao dvojicu igrača i šutirao sa sedam-osam metara iskosa za 2:3! Sjajan debi.

Do kraja ništa zanimljivo, Zvezda je popravila utisak, ali jasno je da ima još dosta toga da se ispravi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati