Fudbal

[ Izvor: Sportsport.ba ]

27. 01. 2023. 07:00 0

Potrošili 400 miliona evra, a ispadaju iz lige! (VIDEO)

Jedan bod u poslednjih pet utakmica, samo tri pobede u prvenstvenim utakmicama. To je daleko od očekivanja za klub koji godišnje za plate svojih igrača izdvaja oko 100 miliona evra. Retko koji klub na svetu može da se pohvali činjenicom da nikada nije ispao iz elitnog nivoa. Tako je i sa slavnim Evertonom, jednim od najpoznatijih klubova iz Engleske.

Od kada se igra Premijer ligu, samo šest klubova je svake sezone provelo u elitnom nivou. Pored popularnih "karamela, tu su i Mančester junajted, Arsenal, Totenhem, Čelsi i Liverpul. Everton je na polovini sezone u opasnoj zoni, sakupio je 15 bodova iz 20 utakmica za 19. mesto na tabeli. Frenk Lampard je smenjen i u narednih nekoliko dana uslediće potraga za novim trenerom i ogromna ulaganja.

Britanski mediji smatraju da su Marselo Bijelsa i Sem Alardajs spasioci. Očekuju se i nova pojačanja, a većinski vlasnik Farhad Moširi neće štedeti.
Everton je u poslednjih pet godina potrošio oko 400 miliona evra na nove igrače. Ispostavilo se da je bilo velikih promašaja i da je klub u veoma teškoj situaciji. Sve se to dešava dok je praktično u toku izgradnja novog Evertonovog stadiona, koji će koštati pola milijarde evra i koji mnogi opisuju kao stadion kakav svet do sada nije video.

Pre nekoliko dana postavljen je prvi krovni nosač, dok se u isto vreme nastavlja postavljanje krovnih nosača na ostalim tribinama. Istovremeno je krenuo i sa uređenjem unutrašnjih delova zapadne tribine. Kapacitet novog stadiona biće nešto iznad 52.000 mesta, a očekuje se da svi radovi budu završeni do leta 2024. godine. Kada bude završen, biće to sigurno najmoderniji stadion u Engleskoj, samo je pitanje da li će Everton dočekati njegovo otvaranje u Premijer ligi ili Čempionšipu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati