Fudbal

Direktno.rs

23. 01. 2023. 18:08 0

Poništen gol i isključenje: Novi remi Partizana

Ovog ponedeljka je Partizan imao dve jake provere na pripremama u Antaliji i obe su završene bez pobednika. Posle jutrošnjeg remija sa TSC-om (1:1), crno-beli su ovog popodneva remizirali i sa Austrijom iz Beča u utakmici bez golova - bilo je 0:0.

Prvo poluvreme bilo je sadržajnije. Austrijski tim je bio opasniji u uvodnim minutima meča, uspeo je da pripreti par puta, ali je ubrzo Partizan preuzeo inicijativu i bio bolji rival.

Sredinom prvog dela igre crno-belima nije priznat, čini se, regularan gol. Tada je Natho lepo prebacio poslednju liniju rivala, Lutovac umakao svojim čuvarima i lobovao golmana, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu, pa ništa nije bilo od vođstva Partizana. Usporeni snimak je pokazao da sudija po svemu sudeći nije bio u pravu.

Još dve sporne situcaije viđene su do kraja prvog poluvremena, kada je opet isti pomoćni arbitar zaustavljao akcije crno-belih zbog ofsajda. U prvoj je u odličnoj prilici bio Rikardo Gomeš, u drugoj Nemanja Jović.

Rikardo je prethodno propustio i izglednu priliku kada je sa oko 12 metara šutirao pored gola.

U finišu prvog poluvremena Austrija je ponovo zaigrala bolje, ali je odbrana Partiuzana odolela njihovim napadima.

Najbolju priliku od početka drugog poluvremena Partizan je imao u 68. minutu, kada je Rikardo probio po levoj strani, ušao u kazneni prostor i šutirao, ali je golman Austrije uspeo da kratko odbije tu loptu, na koju je pokušao da natrči Baždar, ali je zamalo zakasnio.

Četiri minuta kasnije, kapiten Partizana na ovoj utakmici Bibars Natho je dobio crveni karton zbog protesta, ali kako to obično biva u pripremnim mečevima, isključenje je sa pravom zamene, pa je umesto Natha na teren ušao mladi Luka Subotić. Tačnije, Subotić je otišao na poziciju štopera, a Mihajlo Ilić se preselio u vezni red.

Novu priliku na ovoj utakmici Rikardo je imao u 79. minutu, kada se ispred kaznenog prostora lepo oslobodio čuvara, odmah je uputio udarac, ali opet nije bio precizan - ovoga puta loptu je poslao iznad prečke.

Najbolji strelac Partizana još nema gol na pripremama, poslednji put je mrežu zatresao još krajem oktobra u prvenstvu i utisak je da je zbog toga sve nervozniji, što se moglo videti i u nekoliko navrata na meču sa Austrijom.

Poslednje trenutke meča obeležila je još jedna greška sudije na štetu Partizana, nepostojeći prekršaj Ilića na dvadesetak metara od gola, ali su Austrijanci loše izveli slobodan udarac, pa je ostalo 0:0.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati