Fudbal

06. 12. 2022. 12:23 4

Švajcarci besni: Džaka mora da snosi sankcije

Kao što se i očekivalo, duel između fudbalske reprezentacije Srbije i Švajcarske u 3. kolu Mundijala u Kataru je bio pun tenzije i skandala. Do incidenta je došlo nakon što ih je isprovocirap švajcarski fudbaler Granit Džak, Albanac poreklom sa Kosova, a srpski fubaleri su naseli na provokacije i ušli u sukob.

Ipak, FIFA je pokrenula istragu samo protiv Fudbalskog saveza Srbije, a Švajcarci se ne slažu sa tom odlukom. Švajcarski "Blik" je objavio tekst pod nazivom „Šta narod kaže o disciplinskom postupku protiv Srbije?“ koji je svima privukao veliku pažnju.

- Mišljenje tamošnje javnosti je podeljeno, dok neki odluku FIFA da samo protiv Srbije pokrene disciplinski postupak smatraju "pravednom, jer su Srbi provocirali i govorili stvari koje nemaju veze sa fudbalom" - drugima je čudno što Švajcarska neće snositi nikakve sankcije.
- Stvarno navijam za nacionalni tim, ali mislim da i on mora da snosi sankcije za sve što se desilo. Granit Džaka treba da bude kažnjen, jer kao kapiten tima treba da bude uzor svima ostalima, a to nije učinio uz svoje provokacije na terenu - rekao je jedan Švajcarac za „Blik“.

To mišljenje deli još jedan sagovornik koji kaže:

- Odluka je pravedna, ali mislim da i Granit Džaka treba na neki način da bude kažnjen.

Švajcarska je pobedila u toj utakmici sa 3:2 i zbog toga je prošla u osminu finala, gde će igrati sa Portugalom od 20 časova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati