Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

05. 12. 2022. 23:00 1

Brazilci poslali poruku legendarom Peleu (FOTO)

Igra mačke i miša! Tako se može opisati duel osmine finala Mundijala u Kataru između Brazila i Južne Koreje, u kojem su Karioke slavile rezultatom 4:1 i zakazale duel sa Hrvatima u četvrtfinalu. Jasno je bilo uoči utakmice da je Titeova selekcija veliki favorit protiv Korejaca i da su šanse da Son i drugovi naprave senzaciju izuzetno male. Ipak, očekivao se nešto veći otpor azijske reprezentacije koja se tokom grupne faze takmičenja pokazala u dobrom svetlu, protiv ekipa poput Urugvaja i Portugala.

Posle dule, fudbaleri "Selesaa" izneli su veliki baner podrške legendarnom fudbaleru, Peleu. Legendarni Pele u teškoj je zdravstvenoj situaciji, prenose brazilski mediji. Trostruki svetski šampion je prošle godine operisao tumor, posle čega je često morao na bolničko lečenje.

Ranije ove sedmice je ponovo hospitalizovan, ali je putem društvenih mreža poručio da je reč o "mesečnoj poseti". U petak su mediji preneli da Pele dobro reaguje na lekarski tretman i da je stabilan, posle respiratorne infekcije.
Međutim, u subotu su stigle drugačije vesti. Naime, brazilski mediji su javili da je 82-godišnjak u teškom stanju, da tretmani više ne daju rezultata, te da sada prima samo lekove protiv bolova i prebačen je na palijativnu negu – koja se pruža bolesnicima sa neizlečivom bolešću.

Pele je pre nekoliko meseci hospitalizovan u Sao Paulu, jer se borio i sa infekcijom urinarnog trakta.

Podršku legendarnom Brazilcu pružile su brojne javne ličnosti, a poslednji među njima i Kilijan Mbape.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati