Fudbal

Direktno.rs

04. 12. 2022. 21:52 2

Moćna Engleska! A sad derbi sa Francuskom

Senegal je i bez Sadia Manea pokazao izuzetan kvalitet na Svetskom prvenstvu, ali njihovo putovanje je okončano. Fudbaleri Engleske savladali su Senegal 3:0 u osmini finala Mundijala u Kataru.

Englezi su golovima Hendersona, Kejna i Sake zakazali sudar sa Francuskom, koja je ranije danas eliminisala Poljsku. Geret Sautgejt večeras nije mogao da računa na Rahima Sterlinga iz privatnih, porodičnih razloga, pa je njegovo mesto u startnoj postavi zauzeo Fil Foden, dok je Džordan Henderson ponovo dobio šansu ispred Mejsona Maunta.

Senegalci su bolje otvorili meč, a da je Dia bio staloženiji u završnici, lako je mogao da donese prednost svojoj ekipi. Najpre je dobio loptu na petercu, ali je šutirao direktno u Pikforda, da bi potom u 28. minutu gađao iskosa sa leve strane, ponovo je odličan bio golman Engleske. Kazna je usledila u 38. minutu posle strašnog prodora i asistencije Džuda Belingema, koji je pronašao Hendersona, a ovaj sa 15 metara lako savladao Mendija za 1:0.
U nadoknadi vremena Englezi su postigli i drugi pogodak, posle nove bravure Belingema, koji je ukrao loptu na svojoj polovini, povukao je i pravovremeno uposlio Fodena koji je kao na tacni prosledio potom do Kejna za nedostižnih 2:0. Englezi se nisu zaustavljali ni u drugom poluvremenu. Kejn je oprobao udarac u 55. minutu sa distance, Mendi je jedna intervenisao, a onda je tri minuta kasnije ponovo kapitulirao. Foden je uz malo sreće ukrao loptu posle odbitka i vratio povratnu za Saku kome nije bilo teško da pogodi za ogromnih 3:0.

Geret Sautgejt je odmah nakon trećeg gola odlučio da odmori upravo Fodena i Saku, šansu su i ovaj put dobili Griliš i Rašford. Senegalci nisu imali snage da se vrate u meč, a osim pokušaja sa distance, nisu ozbiljnije ugrozili gol Pikforda.

Utakmica Engleska - Francuska na programu je u subotu u 20.00.

Engleska – Senegal 3:0

(Henderson 38, Kane 45+3, Saka 57)

Stadion: Al Bajt (Doha); Sudija: Ivan Barton (Salvador)

Engleska: Pikford – Voker, Stouns, Megvajer, Šo – Rajs, Belingem, Henderson – Saka, Kejn, Foden; Selektor: Geret Sautgejt

Senegal: E. Mendi – Sabali, Kulibali, Dijalo, Jakobs – Sis, N. Mendi – Sar, Ndiaje, Dijata – Dija; Selektor: Alu Sise

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati