Fudbal

Milan Zarić

03. 12. 2022. 21:56 0

Argentina strepela, ali prošla dalje: Sad ide na Holandiju

Dobili smo prvi četvrtfinalni par na Svetskom prvenstvu. Holandija će ukrstiti koplja sa Argentinom, koja je savladala Australiju sa 2:1, ali je do kraja strepela za prolaz. Mesi, koji je odigrao 1.000. meč u karijeri, poveo je "gaučose" ka pobedi, da bi predost uvećao Alvarez. Australija je uspela da smanji autogolom Fernandeza, međutim do čuda u ovoj utakmici nije mogla da dođe.

Argentinci su kao veliki favoriti ušli u duel sa "sokerosima", tu ulogu su i potvrdili, iako su u finišu meča imali problema, kada je Australija uspela da smanji na 2:1. Ali, ne i više od toga.

"Gaučosi" su od početka meča pokazali da ih samo prolaz u četvrtfinale interesuje, pa su odmah krenuli da kidišu ka golu Australije, čiji su se igrači, očekivano, opredelili na defanzivu.

Pokušavali su Australijanci što duže da izdrže i u tome su uspeli do 35. minuta, kada je Mesi otključao mrežu gola koji je čuvao Rajan. Pleli su mrežu Argentinci oko protivničkog gola, lopta je došla do Otamendija, a on ju je odložio do kapitena južnoameričke selekcije, koji je iskoristio slobodan prostor.

Lepo se namestio na levu nogu, video je prazninu i tako je matirao Metjua Rajana, koji nije mogao ništa u ovoj situaciji. Mesi je tako na najlepši način proslavio jubilej, budući da mu je ovaj meč bio hiljaditi u karijeri.

Australija nije uspela da odgovori na ovaj gol rivala, koji je u nastavku još i uvećao prednost, i to u 57. minutu. Veliku grešku je napravio Metju Rajan, koji je dobio povratnu loptu od defanzivaca Australije i zabeležio veliki kiks. Dao je loptu pravo u noge Hulijanu Alvarezu, kome nije bilo teško da je samo prosledi u mrežu i postavi 2:0.

Izgledalo je u tim momentima da je sve gotovo i da će izabranici Lionela Skalonija da mirno privedu posao kraju, ali... Nisu tako mislili "sokerosi", koji su se praktično ni iz čega vratili u meč.

Naime, šutirao je u 77. minutu sa distance Gudvin, lopta je na putu do mreže pogodila Fernandeza i promenila pravac, pa Emilijano Martinez nije mogao da reaguje i morao je da vadi loptu iz mreže.

Mogli su Australijanci samo četiri minuta kasnije da dođu i do izjednačenja, u dobroj šansi je bio Aziz Behič, međutim defanzivci južnoameričke selekcije su uspeli da izblokiraju njegov udarac i tako spreče senzaciju.

Do kraja su Argentinci mogli da izbegnu dramu, jer je tri velike šanse imao Lautaro Martinez, pretio je i Lionel Mesi, međutim ostalo je 2:1. "Kenguri" su sve mogli da kazne u sedmom minutu sudijske nadoknade, kada je lopta došla do Kola, ali mu je Martinez skratio ugao i sačuvao "gaučose".

Argentina, dakle, ide u četvrtfinale Mundijala, a tamo će, kao što je već bilo reči, igrati protiv Holandije. Taj meč na programu je u petak od 20 sati na stadionu "Lusail".

ARGENTINA - AUSTRALIJA 2:1 (1:0)

Stadion: "Ahmad bin Ali". Strelci: Mesi u 35. i Alvarez u 57. minutu za Argentinu, a Fernandez (autogol) u 77. za Australiju. Sudija: Simon Marčinjak (Poljska). Žuti kartoni: Irvajn, Degenek (Australija).

ARGENTINA: E. Martinez - Molina (od 80. Montijel), Romero, Otamendi, Akunja (od 71. Taljafiko) - Fernandez, De Pol, Mekalister (od 80. Palasios) - Alvarez (od 71. La. Martinez), Gomez (od 50. Li. Martinez), Mesi.

AUSTRALIJA: Rajan - Degenek (od 72. Karačić), Sutar, Rouls, Behič - Leki (od 72. Kol), Bakus (od 58. Hrustić), Muj, Mekgri (od 58. Gudvin) - Djuk (od 72. Meklaren), Irvajn.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati