Fudbal

Direktno.rs

01. 12. 2022. 23:23 10

Ko je Luka Jevtović, novinar RTS i fudbalski trener?

Specijalne emisije Radio televizije Srbije bi bile gotovo identične onima od pre 20, 30 godina da nisu uvedena osveženja i neka nova lica. A jedan od onih koji je oplemenio pomenute emisije jeste nadahnuti Luka Jevtović.

Svakako je svetla tačka emisije posle utakmica, stručno objašnjava sve ono što obični gledalac jednostavno ne vidi, te približava poteze fudbalera bez lopte, njihovo kretanje... Gledaoci to sa pažnjom gledaju, čemu u prilog govore reakcije na društvenim mrežama. A ko je Luka Jevtović?

Reč je o našem kolegi, koji radi na internet portalu Radio televizije Srbije, međutim nije to njegov jedini posao. Pored toga je i trener-analitičar, koji je u više navrata sarađivao sa Ilijom Stolicom.

Bio je u Voždovcu, potom ga je put odveo i u BATE Borisov, gde je uspeo da se okiti i trofejom - osvojio je Kup Belorusije sa plavo-žutima.

- Ja sam neko ko iznad svega veruje u proces i rad, u ideju da se utakmice dobijaju i gube od ponedeljka do petka pre, tokom i posle svakog treninga. Upravo je taj proces, koji ovi momci nose a svi im mi samo pomažemo, ono što BATE-u daje prednost u odnosu na bilo koga u zemlji - rekao je Luka Jevtović pre dve godine, kada je i osvojen trofej.

Luka Jevtović je, inače, rođeni brat nekadašnjeg veziste Partizana Marka Jevtovića. Luka je bio u stručnom štabu Ilije Stolice u mladoj reprezentaciji Srbije, kasnije i u Humskoj...

Za Luku Jevtovića nikada nije važila izreka da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu. Da nema ničeg sporednog u fudbalu, moglo se videti u analitičkim novinskim tekstovima i TV prilozima kojima je analizirao utakmice i taktike trenera, da bi zatim svoje znanje preselio na fudbalski teren.

Svojevremeno je i pokušao da uporedi svoja dotadašnja tri iskustva - Voždovac, BATE Borisov i mlada reprezentacija Srbije.

- Govorimo o tri veoma različita iskustva, koja se, opet sa svoje strane, razlikuju od onoga u BATE Borisovu. No, analitika je neizostavni deo procesa o kome sam govorio, dakle ima veliki uticaj ne samo na neki plan na koji se ekipa odluči na pojedinoj utakmici, već, pa i mnogo više, na način na koji radi i trenira - istakao je Jevtović.

Bilo kako bilo, Luka je istinsko osveženje na Radio televiziji Srbije, pa mnogi (osim zbog Radeta Bogdanovića), jedva čekaju specijalne emisije i zbog njegove stručne analize.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati