Fudbal

Direktno.rs

01. 12. 2022. 20:22 8

Danko Lazović: Zašto, recimo, Vidić nije gost FSS u Kataru?

"Dok se divimo Brazilu i ostalim reprezentacijama kako ih iz lože bodre bivši asovi, mi smo ostali kod kuće. Nas iz Srbije, Nemanju Vidića, Marka Pantelića, Batu Mirkovića, Igora Duljaja, starije generacije, niko nije pozvao. Mi sedimo pored televizora, a u Dohi su neki drugi ljudi. Mene, recimo, niko nije pozvao", rekao je Danko Lazović, reprezentativac Srbije 47 puta, i bivši napadač Partizana, Fejenorda, PSV-a, Zenita, Leverkuzena, Videotona...

Slabi rezultati Srbije, a pre svega igra, otvorili su brojne slabe tačke ne samo Piksijevih "orlova", već su i potvrdili ono što smo odavno znali, da nam je fudbal i po pitanju organizacije na dnu. Lazović je za emisiju "Sport light", gostujući kod Igora Miklje, dao i lepo poređenje:

- Kada igra Brazil, na tribinama sede Ronaldo, Roberto Karlos, Kafu i Kaka, tako je isto i sa ostalim selekcijama, a Srbiju predstavlja ko? Zanimljivo je da su u svakom stručnom štabu svih ekipa bivši asovi i reprezentativci, pa je tako na klupi Hrvatske nekad strašni trio igrača - Mandžukić, Ćorluka, Olić. I tu zaostajemo.

Lazović se dotakao i euforije koja je vladala u Srbiji pre početka Mundijala.

- Neverovatno je da smo pre utakmice sa Brazilom govorili o tome kako ćemo ih pobediti, odnosno biti svetski šampioni. Ljudi su euforični, neodmereni i nerealni i prosto ne znam odakle izbija taj optimizam. Mi jesmo dobra ekipa, ali nismo za svetskog prvaka. I onda euforija splasne do te mere da su posle Kameruna kritike otišle u drugom pravcu. Na sreću, moja generacija nije imala društvene mreže...

Nekadašnji kapiten Partizana poručio je da pogledamo u komšiluk.

- Dovoljno je da pogledamo kako igraju Hrvati, koliko godina im Zlatko Dalić sedi na klupi, kakav imaju sistem i kontinuitet stvaranja igrača. Imaju Luku Modrića, koji je već deceniju u top pet fudbalera na svetu i sa 37 godina igra čudesno. Toliko dugo traje i toliko je moćan na terenu da bi mnogi morali da se ugledaju na zvezdu Reala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati