Fudbal

Dejan Peković

30. 11. 2022. 18:37 1

Piše Dejan Peković: SP nije mesto za građenje autoriteta

Ako stručni štab Srbije, tu pre svega mislim na pomoćnike Dragan Stojkovića, bude "spavao" protiv Švajcarske ili se dobro ne pripremi da da selektoru informacije kakav profil igrača ulazi u igru i kako odreagovati na njegov kvalitet, onda Srbija protiv Švajcarske nema čemu da se nada.

Takav je slučaj bio protiv Kameruna, kada je u pitanju bio Vinsent Abubakar, nekada jedan od najboljih strelaca portugalske lige, koji je prešao iz Lorijena u Porto i koga svi sjajno poznajemo.

Dogodilo se da na strani gde je klupa niko ne kaže igračima da se naslone na njega, da mu se uđe u "meso" u leđa, da ga zakucaju i izbzace van terena, nego ga ostave samog i otvore mu "auto-put" do gola Srbije, gde on ima toliko vremena da zalomi igrača, pa da nonšalantno "bocne" loptu preko golmana Savića. Uz sve to, na kontra strani Milenković je bio u jednoj "crnoj rupi" dekoncentracije.

Ako je selektor Stojković nekada i u problemu, što je bilo očigledno na utakmici protiv Kameruna, onda mu treba pomoći po cenu i svađe sa njim, da se ne dozvoli pad.

Srbija bi trebalo da je naučila iz svih dešavanja do sada u SFRJ koja su se dešavala da ništa na Svetskom prvenstvu nije važnije od rezultata. Međuljudski odnosi, previranja - toga ima u svakoj reprezentaciji na svetu, samo što to neko pametno sačuva za kasnije i rešava u nekim drugim okolnostima.

Srbija je imala sjajne dve godine velikih rezultata i sjajnih igara i kada se ide na Svetsko prvenstvo, morate da imate odgovor na svaku situaciju i ne smete da budete zatečeni bilo čime što se dogodi i da to posle utiče na rezultat reprezentacije.

Javnost zanima da se pobedi, Svetsko prvenstvo nije ni vreme ni mesto za građenje autoriteta ili prevaspitavanje nekoga u bilo kom smislu. Srbija ima veliku šansu koji je zaslužila svim dobrim što je uradila u prethodne dve godine.

Da li je zaslužila i prolaz kako je izgledala i igrala na Svetskom prvenstvu - definitivno da nije, ali fudbal je čudna igra...

Dejan Peković, bivši fudbaler, a sada fudbalski agent i stručni konsultant u emisiji "Fudbal fest" na RTCG

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati