Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

29. 11. 2022. 16:20 10

Tadić: Atmosfera u ekipi je nikada bolja

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić podvukao je uoči susreta sa Švajcarskom da je atmosfera u ekipi nikada bolja.

Bio je nesrećan poraz protiv Švajcarske prošlog puta, konstatovao je novinar britanskog "Gardijana", upitavši Tadića da li oseća pritisak?

- Bio je veliki pritisak pre četiri godine, tako da, mislim da bi trebalo da se fokusiramo samo na fudbal i da pokažemo da igramo bolje od njih. I na kraju, neka dalje ide onaj koji bude bolji.

Pritisak je i nad Švajcarskom?

- Svaka utakmica koja vodi u narednu fazu je takva. Mi igramo dosta takvih mečeva i oni, ali i mi smo navikli na utakmice takvog tipa. Znamo da podesemo pritisak, ali najbitnije je ko će da dođe do rezultata.
Šta ekipi daje samopouzdanje da dobije meč?

- Samopouzdanje nam daje ovih godinu i po dana koliko smo zajedno sa selektorom Stojkovićem. Igrali smo dobro, pobeđivali smo. Čak i kada nismo bili dobri, uspevali smo da imamo dobre rezultate. Atmosfera je dobra, zajedništvo vlada među igračima. Nema sumnje da ćemo dati sve od sebe.

Da vam je neko pred Mundijal ponudio da vam je potrebna pobeda za plasman u nokaut fazu takmičenja, da li biste prihvatili?

- Oberučke.

Na pitanje da li su iz ove perskektive (Brazil pobedio prošlo veče), bod protiv Kameruna posmatra kao pozitivan ishod, Tadić je odgovorio:

- Sigurno da nije najprijatnije kada se ispusti 3:1. Svaku utakmicu želiš da pobediš, svaki trening želiš da pobediš. Stvorili smo dosta kolosalnih šansi, trebali smo dati dosta više pogodaka. Oni golovi koje smo primili ne smeju da nam se dešavaju. Svi smo čekali tu utakmicu kako će Brazil da završi, to nam je malo popravilo utisak i do nas je. Potrebna nam je pobeda.

Kapiten srpskog tima je naglasio da je Kamerun morao ubedljivo da padne.

- Bitno je kako smo igrali. Bilo je dosta dobrih momenata. Bilo je i loših. Slično je bilo protiv Irske tamo. Trebali smo realno da pobedimo ovu utakmicu 5:2, 4:2, nebitno rezultat, trebalo je da dobijemo, ali nismo... Ekipa samo mora da bude pozitivna. Nikada nije bila bolja atmosfera, držimo se zajedno. Imamo utakmicu za prolaz, moramo da damo sve od sebe.
Da li je odluka da se napadne na 3:1 bila selektorova ili su igrači bili nošeni inercijom duela.

- Protivnik je promenio sistem, ubacio je Abubakara i poslednja četiri igrača su ostavljala u napadu. Dolazili smo u situaciju da ne možemo loptom više nazad, već ka golu. Imali smo šanse da damo još dva gola, nismo to učinili, a morali smo. Moramo se bolje organizovati u vidu odbrane, kako stojimo, da kontrolišemo njihove igrače. Oni su se više kockali, ostajali su gore. Zato između nas mora da bude bolje komunikacija.

Hotel gde borave "orlovi" relativno je blizu stadiona na kojem je juče Brazil pobedio Švajcarsku. Da li su ispratili susret?

- Otišao sam u sobu, zatvorio sam se. Gledao sam utakmicu i bukvalno se par sekundi ranije čulo da su dali gol. Bila je to jedna lopta, pomilsio sam da su Švajcarci dali gol... Ipak se ispostavilo da su Brazilci, ali im je poništen. Kod drugog, radovali smo se svi. Što se atmosfere tiče, nikada nije vladala dobra i zdrava atmosfera. Čast mi je što sam deo ovakve reprezentacije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati