Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

29. 11. 2022. 10:06 2

Zahović: Srbija nema takmičarski kod!

Legendarni slovenački fudbaler Zlatko Zahović komentarisao je izdanja reprezentacije Srbije na Mundijalu u Kataru, te je istakao da remi protiv Kameruna (3:3) dolazi zbog toga što, kako je rekao, "orlovi" nemaju iskustva, ali ni takmičarski kod.

Svetsko prvenstvo je glavna tema i biće tako sve do 18. decembra, kada će se igrati finale. Mnogi ne propuštaju niti jedan meč...

- Nazdravlje - nasmejao se Zahović.

To bi trebalo da znači…

- Svaka čast zaljubljenicima.

I vi ste zaljubljenik?

- Da, zaljubljenik, ali zaljubljenik koji ne sedi po ceo dan ispred televizora, pratim naše, pratim Brazil, pratim i Argentinu. Nemam vremena za Tunis, Ganu…

Srbija u gro planu?

- Piksijevi izabranici su sagoreli u prevelikoj želji da svetu dokažu koliko vrede, da sve što su uradili, a uradili su mnogo u poslednje dve godine, podignu na najviši nivo i obraduju svoj narod, njihov izraz lica je emitovao želju, rešenost… Ispostavilo se da nemaju takmičarski kod, da nisu uspeli da se priviknu na turnirski sistem - rekao je Zahović i nastavio:

- Ljudi, kad se dođe na najveću smotru, ne mora se umirati u lepoti, stvari se, posle sigurnog vođstva, privode kraju, bez ikakvih trzavica. Zar susret sa Kamerunom ne ide u prilog tom stavu? Očito je nedostatak redovnih učešća na velikim takmičenjima učinio svoje, manjak iskustva je odigrao važnu ulogu, reprezentativci Srbije nisu se snašli, otud samo bod protiv Kamerunaca.

Pokušao je bivši reprezentativac Slovenije da uporedi Srbiju sa Hrvatskom.

- Povezaću sa Hrvatima, kako bi se otklonila i najmanja nedoumica: komšije svake druge godine učestvuju na nekom značajnom skupu, upoznali su sve zamke, naoružali se iskustvom, pronalaze rešenja i kad im ne ide i kad im ide, to je ta priča koja uz evidentan kvalitet donosi rezultat. Usput se postepeno odvija i smena generacija, uspostavljen je ritam, Hrvatska je redovno u dodiru sa ozbiljnim dostignućima. Da li ste, kad ste sve prethodno pročitali, pomislili da sam već otpisao Srbiju, za koju rekoh da su njeni predstavnici sagoreli u prevelikoj želji? Ne, nisam je otpisao, nikad ne otpisujem Srbiju, računam i dalje na nju u Kataru.

Brazil je pobedio Švajcarsku i pomogao Srbiji?

- U poslednjoj rundi grupne faze sastaju se evropske ekipe, trebalo bi da bude lakše Srbiji, nadam se njenom prolazu. Ako se, nekim slučajem, ne ostvari moja prognoza, neće biti tragedija, ova Srbija ima pravu atmosferu, krasi je ujedinjenost, imponuje njena fudbalska vrednost, ova Srbija ima budućnost - zaključio je Zahović u intervjuu za Sport klub.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati