Fudbal

Direktno.rs

27. 11. 2022. 14:00 8

Slagao sam drva jutros u 7.30, ja sam junak Mundijala (VIDEO)

Svetsko prvenstvo ušlo je u osmi dan, a posebno interesantno je svima onima koji prate utakmice na RTS-u gde u studiju u specijalnoj emisiji gostuje nekadašnji igrač sarajevskog Željezničara, Atletika, Verdera i srpski reprezentativac Rade Bogdanović.

Bogdanović je od početka turnira jedan od stručnih konsultanata koji je već navikao gledaoce na dosta opušten stil komentarisanja, pa je tako bilo i ovog puta kada je pričao o tragičarima i junacima u dosadašnjem toku Mundijala.

- Ja sam sam za sebe junak. Ustao sam jutros u 7.30, slagao sam drva u garaži, pet metara sam kupio i moram da budem iskren spustili su malo cenu po metru - rekao je Bogdanović juče u emisiji i sve prisutne doveo do smeha, a nasmejao je i mnoge gledaoce.

Rođeni Sarajlija je imao veliku karijeru jer je još igrao za Atletiko Madrid i Verder Bremen, a pre dve godine je u jednom intervjuu otkrio da su reprezentativci Srbije dolazili sa starletama u pola pet ili šest sati posle noćnog izlaska.

- Jedan igrač, na kome se zasnivala igra reprezentacije, ako mene pitate nezasluženo, je u Kovilovo u pola 6 došao sa dve devojke - ispričao je Rade Bogdanović, osvrnuvši se na poraz od Škotske u baražu za Evropsko prvenstvo.

Svojevremeno je odbio da igra za BiH, otvoreno priznavši da to srce nije osećalo.

- Odbio sam da igram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Imao sam ozbiljne razgovore dok je selektor bio Mišo Smajlović. Međutim, odlučio sam, ako ne mogu da igram za Srbiju, neću ni za koga. Druga stvar, bila je nezgodna situacija igrati za BiH jer je prošlo malo vremena od završetka rata. Nisam se bojao zbog toga što sam Srbin, ali jednostavno srce nije osećalo, a nisam ni želeo. Kad srce ne oseća, što bih igrao? Pritom bih izgubio dosta dragih ljudi koji su u Bosni. Mislim da nisam pogrešio.

Za selekciju Jugoslavije je odigrao tri utakmice i postigao je dva gola.

- Odigrao sam tri utakmice i više me nikad nisu zvali. Da bi bio reprezentativac moraš da imaš određeni lobi. Ovde se guraju mlađi, produktivniji i finansijski isplativiji za određene strukture - menadžeri, direktori, a bogami i političari 'omrse brke'. Tako to funkcioniše i nemam ništa protiv. Ja to nisam imao i nisam želeo da ulazim ni razne kombinacije - istakao je Bogdanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati