Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

27. 11. 2022. 07:00 3

Samjuel Eto traži pare fudbalerima da igraju za Kamerun?!

Švajcarska je na startu Mundijala pobedila Kamerun golom rođenog Kamerunca Brila Emboloa, koji se opredelio da nastupa za „sajdžije“. Zbog takvog poteza, fudbaler Monaka trpi veliki pritisak, naročito nakon što je „presudio “ Kameruncima u Kataru. Ali još veći skandal, uoči duela sa Srbijom, jeste taj što je predsednik fudbalskog saveza slavni Samjuel Eto optužen da uzima novac kako bi fudbaleri igrali za reprezentaciju Kameruna. Idemo redom...

Ni dva dana posle meča ne prestaju tenzije. Iako se nakon gola odmah izvinio, ne želeći da se raduje kako bi time pokazao poštovanje prema zemljacima, Embolo trpi velike pritiske od tamošnje javnosti.

Rođen u Juandeu, Embolo mora da se suoči sa rezigniranošću kamerunskog naroda. Navijači su kamenovali njegovu porodičnu kuću, smatrajući da je „izdajica“ jer se opredelio da nastupa za Švajcarsku.

Oglasila se tim povodom i njegova majka Žermen Embolo.

- Ostavite mi sina na miru. Švajcarska ga je fudbalski odgajila i on je samo obavio posao za tu državu. A vi (Kamerunci, op. au), umesto da i sami trenirate talente, samo se bavite smicalicama. Morate da date određenu sumu novca kako biste bili u Utopiji (kompanija koja se bavi pi-arom Samuela Etoa, aktuelnog predsednika tamošnjeg fudbalskog saveza) dok Švajcarci obrazuju moje dete - poručila je majka centarfora Monaka.

Embolo je nastupao za sve mlađe selekcije Švajcarske. Kada je došao u poziciju da bira za koju će seniorsku reprezentaciju nastupiti, dugo se premišljao, ali je na kraju odlučio da ostane privržen Švajcarcima.

- Dugo sam odlagao odluku za koju reprezentaciju ću da igram. Bilo je teško prelomiti. Onda sam jednog dana shvatio da želim da budem član selekcije Švajcarske. Da povratka nema. U porodici je bilo članova koji su ohrabrivali oba izbora, ali su svi poštovali moju odluku - objasnio je, svojevremeno, odluku 25-godišnji napadač.

Selektor Kameruna Rigobert Song ponosan je na Brila.

- Naš momak je bio strelac za Švajcarsku, iako bih više voleo da je to uradio u dresu naše reprezentacije. Znam ga vrlo dobro, povremeno se i čujemo, ja sam kao njegov veliki brat. To što igra za drugu selekciju ne znači da bi naša zajednica trebalo da se cepa - opominje Song.

Kamerun se u ponedeljak, u drugom kolu, sastaje sa Srbijom u 11 časova. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati