Fudbal

Milan Zarić

24. 11. 2022. 18:57 0

Portugal slomio Ganu, igrač Zvezde zabrinuo Ronalda

Fudbaleri Portugala pobedom su započeli Mundijal u Kataru, pošto su u prvom kolu grupe H savladali Ganu sa 3:2. "Moreplovci" su do pobede došli golovima Ronalda, Feliksa i Leaa, dok su strelci za "crne zvezde" bili Džordan Aju i Osman Bukari, krilni napadač Crvene zvezde.

Sat vremena uspavanke, pa onda pola sata vrhunskog i efikasnog fudbala. Tako se u najkraćem može opisati utakmica sa stadiona "974". Na kraju, Portugalci su došli do početne pobede, iako su u finišu dobrano strepeli.

Gana je u meč ušla prilično defanzivno, postavili su Afrikanci blok čekajući da im se ukaže neka prilika za kontranapad. Tih prilika nije bilo previše, Portugalci su diktirali tempo, ali do gola nisu mogli. Doduše, u 31. minutu su zatresli mrežu rivala, ali je gol Kristijana Ronalda poništen zbog faula.

Nakon toga, nije bilo nekih uzbuđenja, sve do 65. minuta, kada je "pao" prvi gol. Kristijano Ronaldo je dobio loptu u kaznenom prostoru, oborio ga je Salisu, a sudija Elfat je dosudio penal. Biće tek priče o toj odluci, budući da je kontakt bio minimalan, međutim arbitar nije menjao odluku.

Odgovornost je preuzeo, naravno, Ronaldo, koji je pocepao mrežu afričke selekcije i doneo prednost. Ona je bila na snazi svega osam minuta, budući da je Gana u 73. došla do izjednačenja. Pogrešili su Portugalci na sovjoj polovini, lopta je došla do Kudusa, on ju je ubacio u peterac, loše je prilikom tog centaršuta intervenisao Danilo Pereira, pa Andreu Ajuu nije bilo teško da savlada Koštu.

Ponovo su Portugalci morali u ofanzivu, koja im se isplatila u 78. minutu. Odigrali su lepu akciju "moreplovci" tada Ronaldo je uposlio Fernandeša, vezista Mančester junajteda je potom asistirao do Žoaoa Feliksa, koji je uspeo da nađe put do mreže.

I to nije bilo sve od Portugala, koji je dva minuta kasnije napravio blickrig. Bruno Fernandeš je ponovo asistirao, ovoga puta je lopta došla do Rafaela Leaa, koji je doneo velikih 3:1.

Ali, nisu "crne zvezde" odustajale, pa je neizvesnost u meč vratio krilni napadač Crvene zvezde Osman Bukari, koji je glavom u 89. minutu savladao Koštu posle centaršuta Babe. Zabrinuo je i Kristijana Ronalda, koji je samo minut ranije zamenjen, pa su Portugalci do kraja morali da strepe za pobedu.

Ipak, prednost su uspeli da zadrže, iako je bilo opasno pred golom Košte u desetom minutu sudijske nadoknade, slavili su sa 3:2, pa su se posle prvog kola izdvojili na prvom mestu grupe H, budući da su ranije danas Južna Koreja i Urugvaj odigrali 0:0.

PORTUGAL - GANA 3:2 (0:0)

Stadion: "974". Strelci: Ronaldo iz penala u 65, Feliks u 78. i Leao u 80. minutu za Portugal, a A. Aju u 73. i Bukari u 89. za Ganu. Sudija: Ismail Elfat (SAD). Žuti kartoni: Pereira, Fernandeš (Portugal), Kudus, A. Aju, Seidu, Vilijams (Gana).

PORTUGAL: Košta - Kanselo, Dijaš, Pereira, Gereiro - Neveš (od 77. Leao) - B. Silva (od 88. Paljinja), Otavio (od 56. Karvaljo) - Fernandeš, Feliks (od 88. Mario), Ronaldo (od 88. Ramos).

GANA: Ati-Zigi - Seidu (od 66. Lampti), Amarti, Điku, Salisu (od 90+2. Semenjo), Baba - Abdul Samed (od 90+2. Kjere), Parti, Kudus (od 78. Bukari) - A. Aju (od 77. Dž. Aju), Vilijams.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati