Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Sportklub ]

24. 11. 2022. 12:20 1

Sa kim Piksi ide na Brazil?

Odbrojavanje polako nestaje u vodama Persijskog zaliva… Skoro da nema više ni rebusa – Srbija će svim raspoloživim snagama na Brazil!

Vreme neizvesnosti ostalo je u retrovizorima prošlosti i samo maksimalno spremni biće u konkurenciji za meč sa "kariokama". Imao je jasnu poruku selektor u najavi utakmice velikih očekivanja:

- Pred nama su tri podjednaka meča, sa istim bodovnim ulogom. Ne igramo kvalifikacije, nego turnir, posle Brazila očekuju nas Kamerun i Švajcarska - rekao je Piksi.I to je već dovoljno.

"Orlovi" će na Brazil sa jednim napadačem - Dušanom Vlahovićem. Nema potrebe za dodatnim rizicima, Aleksandar Mitrović nije u potpunosti fit i tek s maksimalnim oporavkom, ljubimac nacije može da se očekuje među starterima. Svi se nadaju - već od duela drugog kola, sa Kamerunom. Mitrogol će, najverovatnije, na klupi čekati šansu da se oproba protiv "karioka".

U tom slučaju, Srbija će izaći u osnovnom rasporedu 3-4-2-1. Baš kako je odigrala i poslednju proveru, protiv Bahreina (5:1). Druga nedoumica, ko će na levu stranu terena, dodatno je dramatizovana konstatacijom selektora da Filip Kostić nije spreman za maksimalne napore u susretu sa Brazilom. Praktično, to bi značilo da će poziciju levog spoljnjeg pokriti – Filip Mladenović. Bek Legije u odličnoj je formi, silom prilika počeo je meč u Bahreinu i zaigraće, najverovatnije, od starta na Lusailu. Ostalih devet pozicija pokriće proverene snage i davno definisani "pikovi" selektora za premijerni mondijalski izazov. Na gol će Vanja Milinković Savić. Stameni golman ustalio se ispred mreže i odličnim intervencijama u Ligi nacija "kupio" mesto ispred mreže.Sigurna mesta u štoperskom triju rezervisana su za Nikolu Milenkovića i Strahinju Pavlovića. Tandem Partizanovih učenika, od posebnog poverenja selektora, pokrivaće desnu i levu stranu… Između će, najverovatnije, Miloš Veljković. Poziciju na desnoj strani, od gola do protivničke polovine, trebalo bi da zauzme Andrija Živković.

U centralnom delu vezne linije dejstvovaće Nemanja Gudelj i Saša Lukić. Iza napadača, mesta su rezervisana za kapitena Dušana Tadića i Sergeja Milinkovića Savića. Selektor je i ranije, relaksacijom ambijenta i posebnim osećajem za senzibilitet tima, uspevao da finalne detalje ostavi skrivene do poslednjih sati, uoči utakmice. I po pravilu - javnosti servira barem po jedno iznenađenje. Nije isključeno da Piksijeva zbirka, i ovog puta, bude bogatija za još jedan „X faktor“…

U suprotnom, na travu Lusaila, istrčaće: Vanja Milinković Savić - Nikola Milenković, Miloš Veljković, Strahinja Pavlović - Andrija Živković, Saša Lukić, Nemanja Gudelj, Filip Mladenović - Dušan Tadić, Sergej Milinković Savić - Dušan Vlahović, piše Sportklub. Utakmica čekana nepunih osam meseci. Srbija - Brazil, Lusail, Doha. Četvrtak, početak od 20,00.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati