Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

13. 11. 2022. 19:43 1

Fulam bez Mitra u finišu ispustio bod

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Fulam u Londonu rezultatom 2:1, u 16. kolu Premijer lige. Gol za tri boda dao je mladi Argentinac Alehandro Garnačo u trećem i poslednjem minutu sudijske nadoknade vremena. Za Fulam zbog povrede nije igrao naš Aleksandar Mitrović, ali ga to nije sprečilo da pruži jako dobru partiju i bude nekoliko sekundi udaljen od osvajanja boda protiv favorita.

Bio je ovo poslednji meč Premijer lige pre Mundijala u Kataru. Junajted na pauzu ide kao petoplasirani sa 25 bodova, dok je Fulam deveti na tabeli sa 19.

Junajted je poveo u 14. minutu. Tada smo videli ono najbolje od Kazemira, koji je na perfektan način oduzeo loptu Kerniju na sredini igrališta i pokrenuo munjevitu tranziciju svoje ekipe. Eriksen je povukao, uposlio Marsijala i nastavio da trči, Francuz odigrao za Bruna, ovaj poslao loptu na drugu stativu, a tamo ju je Eriksen iz punog trka klizećim startom prosledio u mrežu sa svega tri metra, za 1:0. Fantastična akcija sa hiruški preciznim pasovima i prvi gol Eriksena u dresu Mančestera.Gosti su do kraja prvog poluvremena uspeli da obore tempo, Fulam je i pored toga zapretio u dva navrata preko Vilsona i Vilijana, ali je De Hea bio na visini zadatka.

U nastavku otvorena borba. Fulam je igrao svoju igru, Vilijan i Kerni su posebno bili nadahnuti, pa je izjednačenje stiglo u 61. minutu. Bruno je bio nonšalantan na protivničkoj polovini, pa mu je Robinson uduzeo jednu loptu i i prve uposlio Vilijana, koji je pokrenuo kontru. Brazilac se stuštio ka golu, na nekih 20 metara udaljenosti je "šmekerski" odigrao levo za Kernija, usledio je oštar pas u peterac za Dana Džejmsa i gol Velšanina, za 1:1. Džejms je na teren ušao samo 120 sekundi pre postignutog gola, koji nije proslavio jer je bivši igrač Junajteda.

U poslednjih pola sata je Fulam bio taj koji je bio bliži pobedonosnom golu, ali je doživeo šok u 93. minutu. Mladi, 18-ogodišnji, Alehandro Garnačo je opravdao poverenje koje mu je u poslednjih 20 minuta ukazao Erik ten Hag i na asistenciju Eriksena savladao Lena, za 1:2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati