Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

02. 11. 2022. 14:09 4

Maksimir bi uskoro trebalo da bude SRUŠEN

Najveći zagrebački fudbalski stadion "Maksimir" trebalo bi uskoro da bude srušen. Informaciju javlja Tomislav Dasović, novinar "Večernjeg lista", koji se poziva na izvore direktno iz Evropske kuće fudbala (UEFA). Dasović je bio gost UEFA, odakle je preneo utiske koje čelnici te organizacije imaju o "Maksimiru", jednom od najružnijih stadiona na kojima se igrala Liga šampiona poslednjih godina.

- U UEFA raspolažu verodostojnim informacijama kako Plenkovićeva Vlada zaista ozbiljno kreće u taj projekt, čim se za njega stvori zakonski okvir. Budući stadion u 'Maksimiru' biće kapaciteta 32.000 mesta. Postojeći objekat biće srušen, a u sklopu stadiona trebao bi, po Dinamovoj želji, biti izgrađen hotel s četiri zvezdice. Prema informacijama kojima raspolaže Nion, priprema dokumentacije za taj projekt trebalo bi da bude završena do kraja 2023. godine, te bi tokom 2024. godine mogli početi građevinski radovi.Dinamo će tako i sledeću evropsku sezonu igrati na poluupotrebljivom "Maksimiru". U tekstu se dodaje da je u toku priprema dokumentacije za zamenski projekat, odnosno drugi stadion čiji kapacitet bi bio 12.000 mesta i čija bi izgradnja trajala devet meseci.

Osim dva stadiona, u Zagrebu bi se gradio i kamp HNS-a, gde bi bilo i novo sedište Saveza. Infrastrukturni poduhvat uključio bi i nove stadione u Šibeniku, Zadru i Koprivnici s po osam hiljada mesta, te postavljanje krovova na stadionima u Puli, Rijeci i Varaždinu.

Takođe, Vlada je spremna i da finansira obnovu stadiona "Poljud" u Splitu. Ugrubo, vrednost celokupnog investiranja u stadione trebalo bi da iznosi oko 120 miliona evra, a u njoj bi učestvovao i Hrvatski nogometni savez, odnosno UEFA putem svoga "HatTrick" programa. U UEFA, piše hrvatski novinar, kažu kako Savez iz tog programa "može povući i 20-ak miliona evra za nekoliko narednih godina".
Uglavnom, u UEFA čvrsto veruju Plenkovićevim najavama, kao i spremnosti za saradnju gradonačelnika Tomaševića, za kojeg kažu da je "pravi dinamovac i da zaista želi da pomogne". Direktor Nacionalnih asocijacija u UEFA Zoran Laković u svom je izlaganju kazao kako je krovna organizacija spremna da u Hrvatsku pošalje svoje ljude iz arhitektonske struke kako bi, bez ikakve naknade, mogli da svojim znanjem i idejama pomognu novim infrastrukturnim projektima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati