Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

12. 10. 2022. 23:02 0

Liverpul dao SEDAM komada, Barsa se izvukla

Neverovatan meč na "Nou Kampu", na kraju šest golova i remi u duelu Barselone i Intera, Italijani su sada vrlo blizu plasmana u osminu finala Lige šampiona. Inter je u remiju protiv Barselone na “Nou Kampu” osvojio slađi bod – 3:3, Italijani su sada na korak od plasmana u osminu finala Lige šampiona.

Doduše, tim iz Milana protiv Katalonaca u gostima nije slavio ni iz šestog pokušaja. U prethodnih pet, Barselona je ostvarila pet trijumfa. Činilo se da će tako biti i ovaj put, Dembele je u finišu prvog poluvremena, u 40. minutu, pogodio na asistenciju Roberta.

Ipak, u nastavku je Inter bio bolji rival. Najpre je izjednačenje doneo Barela u 50. minutu, već je to bio rezultat kojim bi gosti bili veoma zadovoljni. Ipak, nisu se Milanezi na tome zaustavili, pogotkom Lautara Martineza u 63. minutu su poveli.Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. Levandovski je vratio nadu Kataloncima, kad je u 82. minutu pogodio uz dosta sreće. Navijače na “Nou Kampu” je na kratko utišao Lautaro Martinez, koji je po drugi put pogodio u 89. Minutu, ali je u drugom minutu nadoknade Levandovski ponobo doneo izjednačenje.

U istoj grupi Bajern je rutinski savladao Plzenj u Češkoj – 4:1. Bavarska mašina je čitav posao završila u prvom poluvremenu, redom su pogađali Mane u desetom, Miler u 14, potom Gorecka u 25. i 35. minutu. Tada su gosti iz Minhena “povukli ručnu”, što je Plzenj iskoristio da smanji rezultat preko Vikanove u 62. i Klimenta u 75. minutu.

Liverpul je slavio u ostrvskom derbiju, na gostovanju Rendžersu – 7:1. Škoti su poveli u 17. minutu golom Afrilda, tada je proključao “Ajbroks”. Ipak, Redsi su došli sebi, izdržali su početni pritisak i potom preokrenuli. Izjednačenje je doneo Firmino u 24. minutu, Brazilac je potom pogodio i u 55. za vođstvo. Trijumf ekipe Jirgena Klopa potvrdili su Nunjez u 66. i Salah golovima u 76, 80. i 82, i Eliot u 89. minutu.Totenhem je ostvario vrlo važan trijumf protiv Ajntrahta – 3:2, kojim se popeo na prvo mesto na tabeli D grupe. Gosti iz Frankfurta su doduše poveli preko Kamade u 14. minutu, ali je samo šest minuta kasnije izjednačio Son.

Već u 28. minutu Pevci su vodili, Kejn je realizovao jedanaesterac, a Son je osam minuta kasnije još jednom savladao Trapa, sada na dodavanje Hojbjerga. Do kraja gosti su vratili nadu da mogu makar do boda, kad je Alidu pogodio u 87. minutu, ali je potom rezultat ostao nepromenjen.

U istoj grupi Marsej je i drugi put lako slavio protiv Sportinga – 2:0, zanimljivo ovo su francuskom timu jedini bodovi u grupi, ali su sa njima sada u igri čak za prvo mesto. Trijumf ekipi koju sa klupe predvodi Igor Tudor doneli su Guendozi golom sa penala u 20. i Sančez koji je pogodio deset minuta kasnije.Porto je iskoristio kiks Atletika, pa je posle trijumfa protiv Leverkuzena u gostima – 3:0, portugalski tim došao na drugo mesto na tabeli. Prilično lako su gosti došli do tri boda, golovima Galena u šestom, Taremija u 53. i 64. iz jedanaesteraca. Imali su i domaći priliku sa bele tačke, ali je Demirbaj u 16. minutu promašio izjednačenje.

LIGA ŠAMPIONA 4. KOLO

Grupa A

Napoli - Ajaks 4:2 (2:0)

(Lozano 4, Raspadori 16, Kvarachelija 62, Osimen 90 Klasen 49, Bergvajn 83)

Glazgov Rendžers - Liverpul 1:7 (1:1)

(Arfild 17 - Firmino 2455, Nunjez 66, Salah 76, 80, 81, Eliot 87)

Grupa B

Atletiko Madrid - Klub Briž 0:0

Leverkuzen - Porto 0:3 (0:1)

(Galeno 6, Tameri 53, 64)Grupa C

Barselona - Inter 3:3 (1:0)

(Dembele 40, Balera 50, Martinez 63, Levandovski 82, 92)

Viktorija Plzenj - Bajern 2:4 (0:4)

(Mane 10, Miler 14, Gorecka 25, 35, Vlkanova 62, Kliment 75)
Grupa D

Totenhem - Ajntraht 3:2 (3:1)

(Son 20, 36 , Kejn 28 - Kamada 14)

Sporting - Marselj 0:2 (0:2)

(Genduzi 20, Sančez 30)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati