Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

06. 10. 2022. 12:24 0

Preminuo Husnija Fazlić, legenda banjalučkog Borca

Nekadašnji fudbaler, a potom i trener Borca iz Banja Luke, Husnija Fazlić, preminuo je jutros u 80. godini života. Fazlić je bio legenda banjalučkog Borca, za koji je odigrao 396 utakmica i postigao 93 golova, a bio je trener ovog tima i od 1977. do 1988. godine.

Vest o smrti Fazlića potvrdio je njegov sin Adnan Fazlić.

- Dragi prijatelji, jutros je moj tata otišao na bolji set. Volim te tata zauvek - napisao je on.

Husnija Fazlić je najveći trag kao trener ostavio u Borcu iz Banjaluke, a trenirao je i Turkijemsport i Kroaciju iz Berlina.

Upravo 1988. godine napravio je istorijsku senzaciju i naneo Zvezdi jedan od najtežih poraza u istoriji, kada je sa Borcem iz Banjaluke, tadašnjim drugoligašem osvojio Kup Jugoslavije, protiv jednog od najmoćnijih timova koji je Zvezda imala u svojoj istoriji, predvođen kapitenom Draganom Stojkovićem Piksijem.
Borac je tada slavio sa 1:0, golom Senada Lupića u 60. minutu, a meč je obeležio i promašen penal Dragana Stojkovića Piksija u 81. minutu, kada je hteo da "bocne loptu" i "panenkom" postigne gol, ali ga je golman Borca Slobodan Karalić pročitao i uhvatio živu loptu na sredini gola.

Dan kasnije, 11. maja 1988. godine, viđeno je spektakularno slavlje u Banjaluci ispred "Boske", kada je na glavnom trgu fudbalere Borca dočekalo hiljade navijača.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati