Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

05. 10. 2022. 20:51 0

Dinamo sa bele tačke izgubio od Salcburga, Lajpcig zasluženo slavio

Fudbaleri Dinama iz Zagreba igrali izgubili su od ekipe Salcburga 1:0 u okviru 3. kola grupne faze Liga šampiona.

Na samom startu utakmice oba tima su bila prilično izjednačena. Imao je dinamo dva šuta u okvir gola, ali oba neprecizna.

Zapretili su igrači Salcburga u 17. minutu kada je Okafor omašio zicer u petercu i poslao loptu samo nekoliko centimetara od leve stative.

Imao je domaći tim još nekoliko akcija do poluvremena, ali su fdbaleri Dinama uspeli da ih zaustave.U nastavku utakmice fudbaleri Salcburga su ponovo krenuli u ofanzivu.Propustili su sjajnu šansu u 55. minutu kada je Šeško dobro isprati centaršut i pucao glavom pod prečku, ali je gol izostao zbog fenomenalne reakcije golmana Dinama.

U 58. minutu Dinamo je propustio priliku da povede kada je Ljubičić šutirao na rubu šesnaesterca, ali je lopta otišla visoko iznad gola.

Napadi igrača Salcburga uradili su plodom kada je igrač Dinama povukao napadača domaćeg tima za dres u šesnaestercu, nakon čega je dosuđen penal koji je uspešno realizovan. Imao je Dinamo šansu na samom kraju utakmice, u 95. minutu, kada je Drmić postigao gol, ali je sudija svirao ofsajd, te je rezultat ostao nepromenjen.

Fudbaleri RB Lajpciga upisali su prvu pobedu u ovoj sezoni Lige šampiona pošto su na svom terenu pobedili Seltik rezultatom 2:1, dok je RB Salcburg pobedio Dinamo iz Zagreba - 1:0.

U prvom meču grupe F, Lajpcig je ugostio Seltik i zasluženo je slavio. Nkunku je postigao pogodak u 18. minutu koji je poništen posle asistencije iz VAR sobe zbog ofsajda, ali je Francuz u 27. minut postigao regularan pogodak, pošto je obišao Džoa Harta i pogodio prazan gol.

Seltik je uspeo da uzvrati odmah na startu drugog dela igre, tačnije u 47. minutu, posle greške na sredini terena i strašne kontre, Furuhaši je uradio najveći deo posla, pa asistirao za Žotu koji pogađa iz prve kontra ugao za 1:1.

U 61. minutu Soboslai je pogodio sa distance, ali je ponovo reagovao VAR, Andre Silva je stajao na putanji lopte i smetao Hartu, pa je sudija poništio pogodak.

Samo tri minuta kasnije, Lapcig je ponovo poveo, nakon velike greške Harta, Soboslai je presekao pas i odmah proigrao Andrea Silvu koji je lako postigao gol za 2:1. 

U 77. minutu sve je bilo gotovo kada je Simakan maestralno proigrao Andrea Silvu iz prve, a ovaj iz peterca postavio konačnih 3:1. 

LIGA ŠAMPIONA, 3. KOLO

UTORAK

GRUPA A

Ajaks - Napoli 1:6 (1:3)
(Kudus 9 - Raspadori 18, 47, Di Lorenco 33, Zjelinski 45, Kvaratskelija 63, Simeone 81)

Liverpul - Rendžers 2:0 (1:0)
(Aleksander-Arnold 7, Salah 53 pen)

GRUPA B

Klub Briž - Atletiko Madrid 2:0 (1:0)
(Sova 36, Đutgla 62)

Porto - Leverkuzen 2:0 (0:0)
(Zajdu 69, Galeno 87)

GRUPA C

Bajern - Plzenj 5:0 (3:0)
(Sane 7, 50, Gnabri 13, Mane 21, Čupo-Moting 59)

Inter - Barselona 1:0 (0:0)
(Čalhanoglu 45+2)

GRUPA D

Marsej - Sporting 4:1 (3:1)
(Sančez 13, Harit 16, Ballerdi 28, Mbemba 84 - Trinkao 1)

Ajntraht - Totenhem 0:0
SREDA

GRUPA E

Salcburg - Dinamo Zagreb (1:0) (0:0)
(Noa Okafor 71)

GRUPA F

Lajcpig - Seltik (3:1) (1:0)
(Nkunku 27, Silva 64, Silva 77, Jota 47)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati