Fudbal

Milan Zarić

02. 10. 2022. 20:53 2

NI "d" od derbija: Partizan preslišao Vojvodinu

Fudbaleri Partizana nisu imali problema u 13. kolu Superlige Srbije, pošto su kod kuće u derbiju runde savladali Vojvodinu sa 4:1. Junak trijumfa bio je Bibars Natho, strelac dva gola, a po gol su postigli Filipović i Baždar. Jedini pogodak za "lale" dao je Nemanja Nikolić.

Dočekali su duel sa "lalama" fudbaleri Partizana u lošem momentu, budući da su tokom nedelje ispali iz Kupa Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice. Međutim, protiv Vojvodine grešku nisu dozvolili, pa su na kraju lakše nego što je bilo ko očekivao došli do pobede.

Izabranici Gordana Petrića su od samo starta krenuli ofanzivno, pa su se ređale šanse pred golom Novosađana, pa se samo postavljalo pitanje dokle će bedem ispred Carevića da izdrži. Odoleli su gosti kada su u uvodnim minutima pretili Rikardo i Natho, ali spasa nije bilo u 15. minutu.

Katastrofalno su tada reagovali defanzivci Vojvodine, štoper Traore je vratio kratku loptu golmanu, koji je uspeo tek da spreči Rikarda Gomeša da ne postigne gol, međutim lopta se odbila do Natha. Izraelac nije imao težak posao, pa je lako doneo prednost crno-belima.

Na novi gol čekalo se do 22. minuta, kada je Natho došao do drugog gola. Ponovo su kiksnuli odbrambeni igrači Vojvodinie, Topić je vratio kratku loptu, Jeličić je u pokušaju da interveniše oborio Rikarda i sudija je dosudio penal. Loptu je na belu tačku postavio Natho i drugi put na meču savladao golmana gostiju.

Jeličić je zbog tog faula dobio žuti karton, a samo četiri minuta kasnije je nagazio Filipovića, dobio je i drugu javnu opomenu, pa je isključen. Situacija je tada bila još gora za Novosađane, koji su se našli u bezizlaznoj situaciji.

Partizan je lako kontrolisao stanje na terenu i čekao šansu da zada još koji udarac Vojvodini. A dočekao ju je u 61. minutu, kada je prvenac u dresu Partizana postigao Aleksandar Filipović, koji je postavio 3:0.

Vojvodina je uspela da se "upiše" na semafor u 82. minutu, kada je Uroš Nikolić uspeo da zatrese mrežu Partizana iz slobodnog udarca, kada je Popović bio nemoćan. Međutim, nisu dozvolili crno-beli da se meč završi sa plus dva, pa je dva minuta posle primljenog gola, Baždžar uzeo loptu Traoreu, sve je uradio sam i pogodio za konačnih 4:1.

Do kraja je tim iz Humske lagano priveo posao kraju i došao do tri nova superligaška boda, ali i na dobar način najavio meč trećeg kola grupne faze Lige konferencija protiv Kelna.

PARTIZAN - VOJVODINA 4:1 (2:0)

Stadion: FK Partizan. Strelci: Natho u 15. i 23. iz penala, Filipović u 61. i Baždar u 84. minutu za Partizan, a U. Nikolić u 82. za Vojvodinu. Sudija: Milan Mitić. Crveni karton: Jeličić (Vojvodina) u 27. minutu.

PARTIZAN: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Belić (od 46. Traore), Fejsa (od 46. Baždar) – Dijabate, Natho (od 78. Andrade), Menig (od 73. Jović) – Rikardo (od 66. Pavlović).

VOJVODINA: Carević – Bjeković (od 66. Lazarević), Jeličić, Traore, Đorđević – Milosavljević, Topić – Baraj (od 66. U. Nikolić), V. Simić, Malbašić (od 46. Vitas) – N. Nikolić (od 66. Čumić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati