Fudbal

M. Z.

02. 10. 2022. 18:53 0

Ivanić blistao: Zvezda napunila mrežu Mladosti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost GAT sa 4:0 u 13. kolu Superlige Srbije, čime su se učvrstili na prvom mestu. Pobedu crveno-belima doneli su Mirko Ivanić (sa dva gola), Gelor Kanga i Aleksandar Katai.

Trener crveno-belih Miloš Milojević izmešao je karte na ovom meču, na klupi je ostavio Aleksandra Kataija, od prvog minuta je na teren poslao Mirka Ivanića, dok je, u odnosu na meč Kupa, na terenu bio i Osman Bukari.

Te promene su pozitivno delovale po fudbalere Zvezde, koji su od starta meča krenuli sa napadima na gol Novosađana. Jedan od tih napada doneo je i penal za crveno-bele. Kovačević je ušao u kontakt sa Ivanićem i oborio ga je, a sudija je pokazao na belu tačku nakon što je pogledao sniimak putem VAR-a.

Odgovornost je u tom petom minutu preuzeo Aleksandar Pešić, međutim napadač Zvezde nije bio precizan, odnosno udarac mu je odbranio Milojević, golman Mladosti.

Nije to poremetilo crveno-bele, koji su nastavili sa napadima i do prednosti su došli u 13. minutu. Eraković je prošao po desnoj strani, odigrao je do Mirka Ivanića, koji se namestio sa 20 metara i poslao projektil ka golu Mladosti. Čuvar mreže Novosađana nije mogao ništa da uradi, pa je Zvezda povela sa 1:0.

Nastavila je Zvezda da napada, mogla je vrlo lako i do ubedljivije prednosti do poluvremena, lepe šanse su imali Bukari i Pešić, no Milojević je uspeo da zaustavi njihove napade.

Minimalna prednost Beograđana bila je na snazi do 70. minuta, kada je Katai posle dodavanja Bena duplirao prednost. Ušao je Zvezdin ofanzivac na poluvremenu, imao je nekoliko dobrih šansi, ali nije mogao do gola. Sve do tog 70. minuta. Prošao je po desnoj strani Ell Fardu Ben, nesebično je dodao do Kataija, koji je nije pogrešio, te je došao do gola, koji će mu svakako značiti na psihološkom planu.

Kao da su se posle tog primljenog gola Novosađani predali, što je Zvezda znala da kazni. Ivanić je u 84. minutu drugim golom na meču povisio na 3:0, da bi tačku na meč stavio Gelor Kanga golom iz penala u 90. minutu.

Zvezda je tako napravila dobru uvertiru za četvrtak, kada će dočekati Ferencvaroš u trećem kolu grupne faze Lige Evrope.

MLADOST GAT - CRVENA ZVEZDA 0:4 (0:1)

Stadion: "Karađorđe" u Novom Sadu. Strelci: Ivanić u 12. i 84, Katai u 70. i Kanga iz penala u 87. minutu. Sudija: Aleksandar Živković.

MLADOST GAT: Milojević - Mijić (od 21. Mandić), Kovačević, Tanasijević, Stanković (od 46. Mlađović) - Maksimović, Jočić - Popović, Dimitrov (od 62. Arsić), Radoman (od 63. Miladinović) - Vidakov.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić (od 79. Srnić) - Kangva (od 66. Mijailović), Kanga - Bukari (od 46. Katai), Ivanić, Mitrović - Pešić (od 46. Ben).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati