Fudbal

Direktno.rs

29. 09. 2022. 06:56 0

ISTORIJA Žena prvi put sudi meč Serije A

Italijanka Marija Sole Ferijeri Kaputi postaće prva žena koja će suditi meč u Seriji A, saopštilo je Udruženje italijanskih fudbalskih sudija (AIA).

Ferijeri Kaputi (31) će u nedelju od 15 sati suditi utakmicu osmog kola Serije A između Sasuola i Salernitane.

- Nije beznačajan dan. Prilično sam ganut. Marija Sole će debitovati u Seriji A na osnovu svojih zasluga. Ne dajemo privilegije. Ona je to zaslužila. To je uspeh za ceo sudijski sistem - rekao je predsednik tamošnje sudijske organizacije Alfredo Trentalanđe.

Ferijeri Kaputi je unapređena u elitnu grupu sudija u julu prošle godine. Prošle sezone sudila je 23 utakmice Serije C (treća liga), tri utakmice Serije B i dva meča u Kupu Italije.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je nju uvrstila na spisak sudija za Svetsko prvenstvo do 17 godina u ženskoj konkurenciji (od 11. do 30. oktobra).

Na Svetskom prvenstvu za fudbalere u Kataru (od 20. novembra do 18. decembra), sudiće tri žene - Stefani Frapar iz Francuske, Salima Mukansanga iz Ruande i Jošimi Jamašita iz Japana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati