Fudbal

Direktno.rs

20. 09. 2022. 17:04 6

Haos u OFK Beogradu: Navijači napali članove uprave?!

Situacija u OFK Beogradu je nikad lošija. Nekadašnji gigant je posrnuo, tavori u Srpskoj ligi Beograd, gde je trenutno na 14. mestu, nedavno je promenjen Upravni odbor, pa je na čelu kluba Dejan Vuksanović. Međutim, posle samo dva meseca se našao na udaru navijača, pripadnika "Plave unije", koji traže njegovu smenu. On im odgovara, te poručuje da je "neprihvatljivo da fizički i verbalno nasrću na članove Upravnom odbora".

Posle svih dešavanja se Upravni odbor OFK Beograda oglasio saopštenjem, čiju sadržinu prenosimo u celosti:

"Upravni odbor FK OFK Beograd želi da obavesti sportsku i sveukupnu javnost o neprimerenim i nepodnošljivim uslovima koji najozbiljnije ugrožavaju dalji rad kluba, izazvan opstrukcijom od strane nazovimo "navijača" (KPO, Plava unija) predvođenih i podstrekivanih od strane predstavnika Kluba prijatelja OFK Beograda u upravljačkim strukturama kluba - Upravni odbor i Skupština.

Kostantna opstrukcija se ogleda u verbalnim pretnjama, uz najpogrdnije reči nedostojne ljudima, fizičkim napadima na predstavnike najviših organa kluba, poput predsednika Upravnog odbora Dejana Vuksanovića i svih ostalih njegovih saradnika i u Izvršnom odboru i sportskom seniorskom pogonu, kao i trenere omladinske škole. Ugrožena je sigurnost vodećih ljudi i svako dalje normalno funkcionisanje kluba, kako prvog
tima, tako i mlađih selekcija.

Smisao ovih aktivnosti je urušavanje regularno izabranih organa kluba, stvaranje haosa i preuzimanje kluba od strane "takozvanih navijača" bez vidljive bilo kakve odgovornosti za dalju sudbinu kluba.

Sve ovo počelo je ostavkom bivšeg predsednika Upravnog odbora kluba, Saše Stevanovića kome su "takozvani navijači" bili glavni i jedini savetnici, te su na taj način doslovno vodili klub. Krajnji epilog: potrošeno je preko 300.000 evra za godinu i po dana (period januar 2021. - jun 2022. godine) neuspešnog rukovođenja, a nijedan proklamovani cilj nije ostvaren.

Uz sve gore navedeno potrošenih novčanih sredstava bivši predsednik Upravnog odbora nije isplatio plate radnicima radne zajednice i igračima, stručnom štabu i medicinskom osoblju i druge neevidentirane obaveze koje se sada pojavljuju.

Sve ovo je Saša Stevanović radio tako što je Upravni odbor obaveštavao tek posle donošenja važnih finansijskih i sportskih odluka, na šta ga je potpredsednica Upravnog odbora OFK Beograda u više navrata upozoravala.

Gle čuda, takav predsednik Upravnog odbora FK OFK Beograd odgovarao je "takozvanim navijačima", nije im smetala smena trenera prvog tima, odlazak više standardnih igrača, dovođenje novih igrača i trenera posle završetka jesenje sezone.

Sve ovo je rezultiralo da je OFK Beograd, kao jesenji prvak sa četiri boda prednosti, na kraju prvenstva Srpske lige Beograd, sezonu 2021/22, završio na trećem mestu.

Sadašnji predsednik Upravnog odbora za nepuna dva meseca dao je klubu oko 30.000 evra ličnih sredstava za isplatu zaostalih zarada radnoj zajednici i formiranje takmičarskog tima, smatrajući da će biti prihvaćen od svih struktura kluba, a ne šikaniran i fizički zlostavljan od strane "takozvanih navijača", kako bi mogao da svoja finansijska obećanja realizuje u potpunosti i do kraja.

Umesto svestrane podrske predsedniku Upravnog odbora Dejanu Vuksanoviću, navijači su dali neistinite i, po kako privatan tako i profesionalni renome, iskaze dnevnim novinama Kurir, a koji nije smeo da objavi klevete a da ne čuje okrivljenu stranu.

Sa tim u vezi, FK OFK Beograd osuđuje:

Verbalni napad na potpredsednicu Upravnog odbora Svetlanu Marinković, na prijateljskoj utakmici OFK Beograd - FK Radnički Zrenjanin;

Verbalne pretnje predsedniku Upravnog odbora Dejanu Vuksanoviću i njegovoj porodici, na utakmicama FK OFK Beograd – FK Borac Lazarevac i FK Zvezdara – FK OFK Beograd;

Fizičko nasrtanje i udaranje predsednika Upravnog odbora Dejana Vuksanovića, ispred prostorija kluba;

Šikaniranje i fizičko nasrtanje na trenera mlađih omladinaca Ljekaj Bernarda i trenera omladinaca Milutinović Ivicu;

Fizičko nasrtanje na potpredsednicu Upravnog odbora Svetlanu Marinković prilikom izlaska sa stadiona i oštećenje njenog vozila.

Smatramo i očekujemo da će najviši organ kluba u najkraćem roku preduzeti adekvatne mere za spas od sunovrata kluba, njegovog imena i renomea i svega što to ime nosi sa sobom, obezbediti uslove i ambijent za stabilizaciju kluba i njegovo napredovanje", navodi se u saopštenju Upravnog odbora OFK Beograda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati