Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

14. 09. 2022. 23:02 1

Benfika okrenula Juventus, Haland presudio Dortmundu

Fudbaleri Benfike savladali su Juventus u Torinu nakon preokreta sa 2:1 u utakmici drugog kola grupe "H" Lige šampiona. Krenulo je sjajno za Juventus večeras. Igrao se četvrti minuta kada je Arkadijuš Milik pogodio na asistenciju Paredesa za vođstvo stare dame.

Igrala je Alegrijeva ekipa vrlo dobro u prvih 20 minuta na krilima vodećeg pogotka i imala potpunu terensku inicijativu, ali drugog gola nije bilo. Dve prilike Ramosa u nastavku kao da su nagovestili da nas čeka preokret na Alijanc stadionu, to se i dogodilo.

Prvo je dva minuta pre kraja poluvremena, Mireti neoprezno startovao u svom kazenom prostoru, skrivio jedanaesterac, a siguran sa bele tačke bio je Žoao Mario. Nakon deset minuta igre u drugom delu Benfika je stigla do potpunog preokreta. Golman domaćih Perin odbranio je udarac Rafe Silve, ali je na loptu naleteo David Neres i doveo orlove do vođstva.Igrači Juventusa bili su šokirani nakon primljenog gola i od tog šoka nisu mogli da se oporave do kraja meča. Benfika je bila bliža trećem pogotku, ali su šanse za ubedljiviju pobedu gostiju propustili Neres i Rafa Silva. Prvu i poslednju veliku priliku da donese bod Juventusu imao je štoper Bremer tri minuta pre kraja meča. Naši reprezentativci Vlahović i Kostić, baš kao i cela ekipa Juventusa, nisu se proslavili večeras.

U drugom meču grupe H Makabi je poveo protiv PSŽ-a, ali su sveci preokrenuli i slavili u Haifi sa 3:1.

Domaći su senzacionalno poveli u 24. minutu kada je Haziza sjajno uposlio Šerija, a ovaj poslao loptu u mrežu Donarume.
Trinaest minuta trajalo je vođstvo domaćih, a onda je Lionel Mesi poravnao rezultat. Preokret favorizovanim gostima doneo je Kilijan Mbape u 69. minutu, asistent kod njegovog gola bio je raspoloženi Mesi.

Konačan rezultat postavio je Nejmar dva minuta pre isteka 90. minuta.

Derbi grupe G između Mančester sitija i Borsuije Dortmund rešio je, a ko bi drugi, nego Erling Haland. Građani su slavili sa 2:1, a gol odluke postigao je fantastični Norvežanin. U prvom poluvremenu golova nije bilo, a onda su gosti poveli nakon 11 minuta igre u drugom delu. Rojs je proigrao Džada Belingema, a Englez doveo "milionere" do vođstva.Deset minuta pre kraja utakmice Siti je gubio, ali je još jednom Gvardiolina ekipa pokazala sposobnost da brzo preokreće stvari u svoju korsti. Domaćin je stigao do izjednačenja u 80. minutu, De Brujne je uposlio štoper Džona Stouna koji pogađa mrežu Dortmunda.

Pobedu građanima doneo je bivši napadać Dortmunda Erling Haland akrobatskim golom samo četiri minuta kasnije, sjajno mu je spoljnom asistirao Kanselo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati