Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

14. 09. 2022. 10:31 34

SNS CIRKUS Nedimović predsednik FSS?!

Nižu se vesti iz mnogobrojnih fudbalskih kancelarija od Kelebije i Šare, Drine i Dunava. Uz sporadična i očekivana zastajkivanja, nazire se nova vertikala srpske kuće fudbala. Za sada bez izvesne projekcije – ko će poslednjeg oktobarskog dana zadužiti ključeve predsedničke kancelarije na Terazijama 35.

Kako piše Sport klub, ovih dana, sve su glasnije spekulacije da bi na vrh piramide srpske kuće fudbala mogao – Branislav Nedimović. Godinama ministar poljoprivrede u Vladi Srbije, fudbalski prepoznatljiv na terenu i u usponu prvoligaša Radničkog iz matične mu Sremske Mitrovice, u najnovijoj prekompoziciji snaga probio se na prvo mesto liste nezvaničnih kandidata za predsednika FSS.

Iza Nedimovića stoji i nekoliko konkretnih argumenata – pripada grupi srpskom fudbalu potrebnih novih ljudi, angažovan je u klubu, prepoznatljiv u javnosti. Napokon, još uvek aktuelan ministar, ima i jake pozicije tamo gde je najbitnije – kod vrhovnog autoriteta na Andrićevom vencu i u fudbalski uticajnim krugovima, pride.

Iako na poziciji ministra poljoprivrede, Nedimović je svojevremeno imao i veći sukob sa Slavišom Kokezom. I to oko Branislava Ivanovića. S proleća 2018, tadašnji predsednik FSS, na vrhuncu moći, rešen je bio da kapitena sankcioniše neodlaskom na Mondijal u Rusiji. Ministar, u bliskim odnosima sa sugrađaninom i reprezentativcem Srbije, zaštitio je Ivanovića i uspeo da neutrališe pritisak predsednika na kapitena i rekordera po broju utakmica u državnom timu…

Eventualno angažovanje u fudbalu, ipak, moralo bi da isključi Nedimovića iz sfere političkog i unutardržavnog angažovanja. Toliko evidentno da definsanje novog saziva Vlade Srbije može da bude putokaz i ka budućem predsedniku FSS.

Da je sve, barem u ovom trenutku, okovano velom magle i prognozama neizvesnog ishoda potvrđuje i dalje, u javnosti, prisutna široka lista kandidata za fotelju na Terazijama. Nema novih imena, uz aktuelnog zamenika predsednika FSS, Nenada Bjekovića, pominju se Rasim Ljajić i Branko Radujko.

I ko god birao – presudiće naredba sa Andrićevog venca. Izborni proces pod strogom je kontrolom i uz prethodno, u najužem krugu, defisan stav da su srpskom fudbalu potrebni novi ljudi čistih biografija, skoro je izvesno da nikakvih nepredviđenih koraka neće biti. Jednostavno, kao i u svim krucijalnim odlukama čeka se konačan stav vrhovnog autoriteta.

A, da je fudbal grana od strateškog značaja aktuelne vlasti, FSS posebno, najbolje se osetilo 2016, 2019, 2021…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 34

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati