Fudbal

Direktno.rs

27. 08. 2022. 10:01 0

Raspored u LK: Partizan kreće iz Češke

Žreb nije pomilovao Partizan kada je u pitanju grupna faza Lige konferencije, mada, ruku na srce, kada su kvalifikacije u pitanju, bio je miljenik Talije kao retko kada, samo što to nije umeo da do kraja iskoristi.

Kao što je najavljeno posle žreba, UEFA je ove subote objavila raspored utakmica u grupnoj fazi. Partizan će igrati u grupi D sa Kelnom, Nicom i češkom ekipom Slovacko.

Upravo će u prvom kolu 8. septembra crno-beli otvoriti takmičenje protiv Slovackog u Češkoj. Ta utakmica mogla bi u velikoj meri da odredi dalji tok trke za Partizan, jer da bi se borio za prolaz dalje, morao bi da donese bar bod sa premijernog meča protiv najslabijeg rivala od tri u grupi.

U drugom kolu, koje će se igrati 15. septembra, Partizan će u Humskoj dočekati Nicu. Iako su Francuzi u grupu uskočili iz trećeg šešira, nema dileme da su po kvalitetu najjači tim i da su favorit za osvajanje prvog mesta. Crno-beli su poslednjih godina u Evropi igrali protiv Oksera, Tuluza, Marseja i nemaju baš najbolji bilans sa klubovima iz Francuske.

Treće kolo, 6. oktobra, donosi Partizanu put u Nemačku. Čekaće ih "jarčevi" iz Kelna, koji su ne tako davno igrali protiv Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope.

Sedam dana kasnije, 13. oktobra, uslediće revanš meč, Partizan će ugostiti Keln na Topčiderskom brdu.

Peto kolo je zakazano za 27. oktobar, kada će "parni valjak" igrati sa Nicom na Azurnoj obali, a u poslednjoj rundi, koja će se igrati 3. novembra, ranije nego ikad zbog Svetskog prvenstva, srpski klub će ugostiti Slovacko uz nadu da će to biti odlučujući meč za prolaz.

PARTIZANOV RASPORED

1. kolo (8. septembar): Slovacko – Partizan

2. kolo (15. septembar): Partizan – Nica

3. kolo (6. oktobar): Keln – Partizan

4. kolo (13. oktobar): Partizan – Keln

5. kolo (27. oktobar): Nica – Partizan

6. kolo (3. novembar): Partizan – Slovacko

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati