Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

17. 08. 2022. 23:28 0

Marakana pamti Krasnodar: Sad će Zvezda morati još bolje

Crvena zvezda je 24. avgusta 2017. godine u revanšu protiv Krasnodara napravila ključni i dugo čekani korak za veliki povratak na evroscenu. U meču i atmosferi za pamćenje je nadoknadila poraz iz Rusije, prošla u grupnu fazu Lige Evrope i od tada piše najuspešnije stranice klupske istorije u ovom veku. Tada je postavljen temelj za sve kasnije evropske uspehe...

Crvena zvezda će 23. avgusta 2022. godine dočekati Makabi iz Haife sa željom da nadoknadi identičan rezultat kao protiv Krasnodara. Razlika je što ovoga puta ne važi gol u gostima i pobeda od 2:1 kao protiv Rusa joj neće biti dovoljna. Moraće da trijumfuje sa dva gola razlike ako želi u Ligu šampiona po treći put. Ili da čeka penal lutriju...

Pomenuti revanš protiv Krasnodara je ujedno i poslednji evropski u kojem je Zvezda na Marakani jurila gol zaostatka iz prvog meča. Još samo jednom od tada je u dvomeču jurila deficit iz prvcog meča. Prošle sezone protiv Rendžersa, ali je tada razlika bila ogromna - tri gola. Iako je u ovih nešto više od pet godina, kada je sa Vladanom Milojevićem počeo uspon kluba, odigrano toliko evropskih duela, ispostavilo se da je pomoć Marakane za prolaz dalje bila potrebna samo protiv Škota. Ostale eliminacije poput CSKA, Omonije, Šerifa ili Milana su doživljene na gostujuim terenima.

Sada će Zvezdini navijači dobiti šansu da još jednom prirede prepoznatljivu paklenu atmosferu na Marakani i nadmaše vreo doček koji su Izraelci priredili crveno-belima u Haifi i u dobroj meri ih pogurali do pobede.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati