Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

17. 08. 2022. 15:34 2

Petrić: Smeta mi kada se prozivaju igrači

Fudbaleri Partizana u četvrtak dočekuju Hamrun iz Malte u prvom od dva meča poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Trener crno-belih Gordan Petrić u sredu je održao konferenciju za medije pred ovaj duel.

Preuzeo je ekipu Partizana nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope od kiparskog AEK Larnake, a od tada je vodio tim na gostovanju Mladosti GAT u kome je Partizan u nadoknadi vremena uspeo da dođe do pobede.

- Već smo odigrali jednu utakmicu, gde smo imali jedan trening pre nje, sad smo imali dva treninga, sutra imamo utakmicu koja generalno nije uopšte naivna. Moramo da uradimo par domaćih zadataka da bismo bili bolji od ekipe koja je odigrala već šest utakmica u Evropi i nadam se da su se momci u ova 23 dana podigli što se tiče neke psihičike barijere koju su imali i nadam se da će pružiti svoj maksimum. - rekao je Petrić na početku konferencije.

Tokom celog meča sa AEK-om sa tribina u Humskoj orilo se "uprava, napolje", a nakon meča i eliminacije navijači na jugu držali su igrače na atletskoj stazi 15 minuta dok ih sve nisu naterali da skinu dresove. Postavljeno je Petriću pitanje da li očekuje podršku navijača.

- Videli ste i sami po reakciji kada smo dali gol u Novom Sadu, koliko su se igrači radovali i koliko im to znači. Ja sam bio i igrač i funcioner i već dva puta sam bio u ovakvim situacijama, smeta mi kada se prozivaju igrači, koji su najmanje krivi. Ono što ja tražim, ako je to moguće, da se da puna podrška igračima. Ako treba neko da se proziva, neka to budu ljudi sa strane, kao što sam ja. To je vrlo bitno za mlade igrače, da osete sa strane da imaju podršku, jer ako nekog može da nas izvuče iz ove situacije, to su igrači. - rekao je Petrić i dodao:

- Ako se plasiramo u grupnu fazu i pružimo bolju igru, onda će momci izaći iz krize. Rekao sam im već da sam tokom karijere dvaput bio u ovakvoj stuaciji, u Kristal Palasu i Partizanu. Zadesi se, ali sve je na igračima. Ko bi trebalo da nas izvuče iz krize? Pa, oni! I to samo jednostavnim stvarima. Nekad je lopta okrugla, pa postane četvrtasta, a mi moramo da je vratimo u okruglo stanje.

Petrić je potvrdio i da se u ekipu vraćaju Menig i Saničanin koji će verovatno biti u kombinaciji za utakmicu. Ostali povređeni će se ekipi postepeno priključiti u narednom periodu.

- Juče smo imali malu analizu Hamruna, danas ćemo ponovo. Verovatno momci već znaju da nema opuštanja, vode računa o svom životu, tako i protiv koga igraju. To nisu igrači sa Malte, nego su sve stranci, u nogama imaju šest evropskih mečeva, gledao sam ih, pogotovo protiv Levskog, možda su srećno prošli Bugare na kraju. Nezgodni su. Moramo da uradimo tri, četiri domaća zadatka da bi bili na nivou.

Upitan je potom šta to konretno znači?

- Dobar kuvar ne odaje svoje tajne. Kao što ja pratim njihovu konferenciju, tako i oni našu. Ne bih potencirao. Samo mogu da kažem da bih bio zadovoljan posle Mladosti kako god da se završilo. Ne možete da kritikujete igrače kad su igrači u nervozi. Onda ne idu pravim putem. Ne ulazim šta je bilo pre. Zadržaću samo za sebe, čak ni saradnicima ne pričam o tome. Poenta je da se opuste, pruže ono što mogu, da rade proste stvari. Možda će se već sutra to primetiti. - zaključio je Petrić.

Duel Partizan - Hamrun igra se u četvrtak sa početkom u 21 sat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati